През септември ще влезе в експлоатация строящият се нов затвор

...
През септември ще влезе в експлоатация строящият се нов затвор
Коментари Харесай

Така ще изглежда новият затвор за 42 милиона лева край Дупница

През септември ще влезе в употреба строящият се нов затвор в Самораново, разгласи пред медиите шефът на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " Ивайло Йорданов.

Това е първият нов обект за отнемане на независимост у нас от 60 години насам, като планът на стойност 42 млн. лв. е финансиран по Норвежкия финансов механизъм и носи редица нововъведения.
 Ето по какъв начин наподобява най-хуманният и първокласен затвор в света
Ето по какъв начин наподобява най-хуманният и първокласен затвор в света

Всяка килия има тв приемник с плосък екран, независим душ и пухкави бели кърпи

Общо 400 лишени от независимост с по-дълги присъди ще изтърпяват наказванията си в условия без обичайните решетки - с доста открити пространства, работилници, библиотека и така нататък За сигурността ще се грижи съвременна охранителна система, а за идващите на визити близки ще има хотелска част.

Към пандиза се построява и обучителен център на ГДИН.

" Условията в местата за отнемане от независимост са извънредно значими както за чиновници, по този начин и за обществото. Никой не е застрахован, че може да попадне там. Ролята ни е да работим с постъпилите в пандиза и да ги подготвим за живота на независимост, с цел да могат да се влеят в обществото, да станат разнообразни хора и да не позволяват повече неточности ", разяснява Йорданов, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР