През последните няколко дни членове на Екосдружение “Дишай, Русе са

...
През последните няколко дни членове на Екосдружение “Дишай, Русе са
Коментари Харесай

Привикват в Икономическа полиция русенците, подавали сигнали за неприятни миризми

През последните няколко дни членове на Екосдружение “Дишай, Русе ” са получили призовки от бранш “Противодействие на икономическата престъпност ” да се явят за снемане на пояснения, по отношение на подавани сигнали за замърсяване на въздуха.

Това излиза наяве от известие, оповестено на Facebook страницата на сдружението. Оказва се, че такива призовки са изпратени и до други дейни сигналоподатели.

Призоваването в полицията е по отношение на тъжба от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе против лица, подали сигнали и заявки по Закона за достъп до публичната информация до разнообразни институции, с което са затруднили работата на инспекцията.

От Екосдружение “Дишай, Русе ” осъждат акта за париране на гражданската интензивност и потъпкването на конституционните права за подаване на тъжби и сигнали. В известие в обществените медии сдружението декларира, че смята такива дейности като косвен опит за заплашване на дейните русенци.

Ръководството на " Дищай, Русе " се обръща към жителите, които са получили сходни призовки през последните дни, с молба да се свържат...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР