През последните две години Steakholder Foods (бившата MeaTech 3D) отглежда

...
През последните две години Steakholder Foods (бившата MeaTech 3D) отглежда
Коментари Харесай

Израелски специалисти представиха първото в света култивирано рибно филе

През последните две години Steakholder Foods (бившата MeaTech 3D) отглежда говежди стек от типа wagyu в своите лаборатории. А в този момент израелската компания е произвела първото в света филе от кафези на развъжданата във ферми риба лаврак. Изкуствената риба има естествена люспеста текстура и усет като на същински лаврак.

Филето е основано в партньорство сред Steakholder Foods и сингапурската компания Umami Meats. Umami Meats даде естествените кафези от лаврак, които Steakholder Foods култивира и отгледа в своите лаборатории огромни количества от тези кафези, които по-късно оформя благодарение на 3D принтер.

Получените филета са подготвени за готвене незабавно след биопечата и имат естествена люспеста текстура с помощта на неотдавна създадена патентована технология. Обикновено месото, отгледано в лаборатория, изисква интервал на инкубиране и зреене след разпечатването. Новият артикул не се нуждае от този стадий и съставлява забележителен прогрес в технологията на обработване.

Технологичните медии оповестяват, че филето има усет на същински морски лаврак. На извършената неотдавна дегустация от Steakholder специфичните посетители имаха опция да опитат сингапурски и израелски ястия, включващи това филе.

„ По време на първата дегустация демонстрирахме артикул, отгледан във плантация, който се къса, има усет и се разтапя в устата тъкмо както би трябвало да бъде филето от една превъзходна риба. До два месеца имаме намерение да представим този артикул на пазара “, съобщи основният изпълнителен шеф на Umami Meats Михир Першад.

Двете компании си сътрудничат и в създаването на култивирана змиорка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР