През последната година темата за Фейсбук ботовете стана изключително популярна.

...
През последната година темата за Фейсбук ботовете стана изключително популярна.
Коментари Харесай

Моят козметик е Фейсбук робот!

През последната година тематиката за Facebook ботовете стана извънредно известна. Изкуствен разсъдък, с който поддържаш връзка по въпроси, които са забавни за теб: здраве, технологии, връзки...

Ботът дава потребни препоръки по тематиката, за която е предопределен или просто е положителният виртуален събеседник в моментите, когато няма с кого да си поговориш.

Ботовете към този момент се развиват толкоз доста от своите основатели, че на процедура могат да заменят много огромна част от работещите в областта на услугите. Следващата история го потвърждава...

Американската журналистка Мати Кан даже е направила един бот за козметични препоръки собствен персонален козметик - или казано другояче: решила е да следва всички упътвания за здрава и красива кожа на лицето, които Facebook бот на име Ейва ѝ е давал в продължение на седмица.

Нейният опит се оказва успешен, тъй като от момента, в който тя се абонира за препоръките на виртуалния козметик Ейва, тя стартира да получава информация за това по кое време да почиства кожата си, по кое време да ѝ нанася слънцезащитен артикул, по кое време да я защищава от по-тежък грим.

Ейва знае всичко за кожата на лицето на бюти журналистът посредством къс тест за положението ѝ и метода ѝ на живот, който ботът ти ползва преди да започнеш да го ползваш. Знае дали имаш лунички, дали си предразположена към бързо изгаряне, дали си имала акне в тийнейджърските години, дали пушиш, какъв брой алкохол пиеш седмично и дали пиеш задоволително постоянно вода.
 g Thinkstock  Червилото, което ще обикнеш: Течно червило Avon Mark - мат и глос Edna предлага Червилото, което ще обикнеш: Течно червило Avon Mark - мат и глос
Резултатът: Ейва поучава изцяло вярно и съответно Мати за третирането на кожата ѝ и я подсеща по кое време е време да си махне грима, припомня, че е належащо да почиства лицето си вечер и да нанася хидратиращ крем преди лягане.

Дали ботовете ще заменят експертите след години, ще разберем... Едно е ясно, в бъдеще роботите, изкуственият разсъдък и технологиите ще навлизат все по-осезаемо в всекидневието ни. А дали ще ни оказват помощ да се грижим по-добре за себе си и ще улеснят живота ни или развоя на събитията ще е различен, времето ще покаже.
Премахване на черни точки без притискане Козметик от остарялата школа Поглезете се! Домашна спа процедура за крайници Как празниците унищожават визията ни За да имаме идеално гладка кожа без нито едно косъмче Звездите, които прегрешиха с пластичните операции
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР