През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха

...
През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха
Коментари Харесай

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн означиха забележителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, следени през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и доближиха нов връх, като обезвредиха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

Май се оказа удобен месец за спот Биткойн ETF, както акцентира старши ETF анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас. Той заяви, че за интервал от две седмици тези ETF-и са привлекли входящи потоци в размер на $1.3 милиарда, компенсирайки изходящите потоци през април. Този приток е възстановил чистата стойност на към $12.3 милиарда от основаването на ETF-ите.

Балчунас посочи, че съмненията в притока и отлива на средства от ETF са типични и посъветва търговците да запазят успокоение във връзка с тези промени, считайки ги за естествен аспект на вложението в ETF. Той поддържа позитивна вероятност за дълготрайните изгоди от спот Биткойн ETF.

Април представляваше компликация за BTC ETF, като чистите тегления възлизаха на $344 милиона. По-специално, на 29 април бяха изтеглени почти $51.5 милиона. Основният фактор, съдействал за тези изходящи потоци, бе преобразуваният фонд на Grayscale, GBTC. Тази наклонност обаче се обърна този месец, като на 13 май американските ETF-и записаха чисти входящи потоци в размер на $116.8 милиона, отбелязвайки края на четириседмичен интервал на чист отлив.

Притокът на средства продължи със $151.4 милиона на 14 май, $303 милиона на 15 май и $257.3 милиона на 16 май, което сочи устойчиво възобновяване и нараснало доверие на вложителите в спот Биткойн ETF.

Въпреки неотдавнашната волатилност, входящите и изходящите придвижвания на спот BTC ETF-ите са релативно незначителни спрямо общите активи, ръководени от тези фондове. GBTC на Grayscale и BlackRock IBIT са измежду най-големите спот Биткойн ETF-и, като ръководят активи на стойност надлежно $18.27 милиарда и $17.31 милиарда. FBTC на Fidelity също е натрупал активи на стойност $9.64 милиарда.

Бързият напредък на IBIT и FBTC сложи нови върхове в промишлеността на ETF. IBIT доближи $10 милиарда в активи в границите на единствено 49 търговски дни, до момента в който FBTC реализира този стадий за 77 дни. Това бързо струпване акцентира мощното търсене и интереса на вложителите към спот ETF за BTC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР