През м. март 2024 г. Районна прокуратура – Видин внесе

...
През м. март 2024 г. Районна прокуратура – Видин внесе
Коментари Харесай

През изминалия месец 14 обвиняеми са с наложени наказания по дела на Районна прокуратура – Видин за опит за незаконно преминаване на границата на България

През м. март 2024 година Районна прокуратура – Видин внесе в съда 13 обвинителни акта и съглашения по каузи за осъществени закононарушения по член 279 и 281 от Наказателен кодекс – нелегално прекосяване през границата на странатаи незаконно подкрепяне на чужденци да минават в страната в нарушаване на закона.

Сред обвинените за опит за нелегално прекосяване на границата на България са най-вече жители на Сирия иедно лице от Руската федерация.

Шестима обвинени са се признали за отговорни за направените от тях опити да излязат през границата на България без позволение на органите на властта и са сключили съглашения с прокуратурата. Всички те са били арестувани на мястото на престъплението от граничните чиновници.

След завършени дейности по следствие Районна прокуратура – Видин съобщи на съд 18-годишен възпитаник от столицата.

На 10.02.2024 година в региона на с. Цар Петрово, област Видин, той превозвал 17 мигранти от Сирия с лек автомобил. Двама от тях нямали право да навлизат в 30-километровата гранична зона, защото са били в произвеждане по протекция. Другите, измежду които имало и малолетни, са се намирали на територията на България нелегално.

Превозването на чужденците се правило по метод, рисков за пасажерите, и за имотна полза в размер на 4000 лв..

В рамките на същия интервал Районна прокуратура – Видин реализира 14 неоправдателни присъди за лица, привлечени към наказателна отговорност за опити за нелегално прекосяване през границата на страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР