През 2019 година по време на серията от протести в

...
През 2019 година по време на серията от протести в
Коментари Харесай

Фоторепортер осъди полицията заради незаконния си арест

През 2019 година по време на серията от митинги в центъра на София против назначението на Иван Гешев за основен прокурор фоторепортерът Веселин Боришев бива задържан.

" Аз бих го определил като милицинерска дивотия. Това че съм фоторепортер няма нищо общо със задържането ми, макар че някои твърдяха противното. Заради митингите имаше голямо скупчване на полиция в центъра на града. Без да съм на работа, излязох от вкъщи си и отидох до непосредствен магазин, от който си купих алкохол. Седнаха на една скамейка и малко по-късно в региона се изсипаха голям брой полицейски чиновници. Естествено, извадих телефона си, с цел да направя фотография. Това провокира вълна от неодобрение измежду служителите на реда, по този начин и ме арестуваха ", споделя Боришев.

Фоторепортерът получава и обвинявания за дребно безчинство, по които е приет за почтен.

" Твърдяха, че съм бил пийнал, нападателен. Може би изминаха 4-5 часа от задържането ми. Бяха задържан, поради декрет за битка с дребното безчинство, публикуван през далечната 1963 година. Не виждам по какъв начин това нещо може да работи ", добавя той.

Боришев осъжда Столична дирекция на вътрешните работи поради противозаконен арест.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР