През 1971 г. в малкото градче Делфос, Канзас, САЩ, се

...
През 1971 г. в малкото градче Делфос, Канзас, САЩ, се
Коментари Харесай

НЛО като гъба стряска Канзас

През 1971 година в дребното градче Делфос, Канзас, Съединени американски щати, се появява НЛО с форма на гъба. Когато обектът отлита, на земята остава бял и видимо опърлен кръг. Уфолозите назовават този случай  „ достоверен “, защото след това кръгът е деликатно изследван и фотографиран няколко пъти.

Вечерта на 2 ноември 1971 година 16-годишният Рон Джонсън е в полето, когато внезапно вижда в небето обект със странна форма, написа burgasnews. Обектът наподобява на „ шапка на гъба “, излъчва доста ярка светлина, издава мощно бръмчене и се рее ниско над земята.

Тийнейджърът изтичва в къщата, с цел да заяви на родителите си, само че когато всички дружно се връщат на полето, НЛО към този момент го няма. В края на полето измежду дърветата, ясно се вижда чудноват светещ „ пръстен “ с диаметър 2,4 метра. Бяла хлъзгава кора покрива ръба на пръстена.

Когато фамилията се доближава, хората виждат, че кръгът свети в приближаващия здрач. Семейство Джонсън незабавно се свързва с локалния шериф Харлан Енлоу. Той е първият чиновник, който вижда странния пръстен на земята. Енлоу споделя: „ Беше невероятна изненада за мен да видя този бял пръстен, като огромна поничка, легнал в средата на кално поле “.

Заместниците на шерифа идват и взимат показания от семейство Джонсън, снимат пръстена и деликатно взимат проби от почвата.
Тогава Ерма Джонсън, майката на Рон, споделя на шерифа, че до момента в който са го чакали да дойде, тя без да желае докоснала с пръсти бялото вещество по пръстена и пръстите й незабавно „ изтръпнали и запарили “ за малко.

По-късно се оказва, че семейство Джонсън не са единствените, които са видели НЛО онази вечер. Сред локалните поданици има още двама очевидци, които виждат чудноват летящ обект. Те декларират, че са видели по какъв начин НЛО счупва дърво, удряйки го, евентуално инцидентно, до момента в който лети. Шерифът декларира: „ Бях 100 % уверен, че явно се е случило нещо необичайно и смятах, че това, което ни сподели фамилията, е правдиво “.

Изследователите учат пръстена дълго време. Отбелязано е, че когато падне сняг, той бързо се топи вътре и отвън кръга, само че не и върху самия пръстен. Когато хората поливат кръга с вода, почвата не я попива. Пръстенът остава на мястото си няколко години. Не е известно дали той или неговите остатъци към момента са там.



Пробите от почвата, взети от мястото, са изследвани в лаборатория и е оповестен отчет от 21 страници за откритото. Посочено е, че пробите съдържат малко пепел, само че и актиномицети, които са кръстоска сред бактерии и гъбички. Това е много любопитно заради обстоятелството, че самият НЛО е изглеждал като голяма гъба.

Физикът Матю Шидагис споделя: „ Имаме физически доказателства, че пробите от почвата към момента имат същото светещо свойство и през днешния ден, което за мен е безусловно зашеметяващо “. Въз основа на резултатите от проучването на почвените проби Шидагис има вяра, че странният пръстен най-вероятно е “магически кръг “, формиран от гъби. Той споделя, че са разкрили хидрофобни субстанции в пробите, което е сходно на метода, по който гъбите въздействат върху почвата.

Геологът от НАСА доктор Боб Андерсън декларира, че „ това е някакъв тип земно събитие, а не НЛО, макар, че не са гъби “.

Андерсън споделя: „ Според мен водата се смесва с незнаен организъм и реагира, образувайки пяна от бактерии, които образуват пръстен. Това може да изясни изтръпването и лекото изгаряне на пръстите на Ерма, когато допира пръстена, което нормално се случва с киселина. Имам инстинктивно чувство, че в региона има нещо основано от индивида и  обвързвано с химикали, което не е намерено при изследването на почвата през 70-те години на предишния век “.

Въпреки другите теории, нито един от специалистите не е 100 % сигурен какъв е пръстенът или какво го е предизвикало, тъй че в последна сметка този чудноват случай остава непонятен феномен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР