През 1899 г. легендарният изобретател Никола Тесла прави необичайно откритие,

...
През 1899 г. легендарният изобретател Никола Тесла прави необичайно откритие,
Коментари Харесай

Никола Тесла: Една планета поздравява друга

През 1899 година именитият откривател Никола Тесла прави извънредно изобретение, което към момента озадачава учените. Оборудването му улавя чудноват сигнал, за който Тесла признава, че го ужасява. В бележките си Тесла разказва сигнала като поредност от звуци с незнаен генезис. Той допуска, че това може да е „ интелигентно ориентиране “ и показва убеждението, че „ е първият, който е чул една планета да поздравява друга “.

„ Дори в този момент, на моменти, мога блестящо да си спомня този случай. Първите ми наблюдения несъмнено ме ужасиха, защото имаше нещо мистериозно, в случай че не и свръхестествено, в тях и бях самичък в лабораторията си през нощта “, написа Никола Тесла.

„ След известно време в главата ми мина мисълта, че разстройствата, които следих, могат да бъдат породени от интелигентно ръководство. Въпреки че не можех да разгадавам смисъла им, беше невероятно да ги мисля за изцяло инцидентни. Имам непрекъснато възходящото възприятие, че аз бях първият, който чу една планета да поздравява друга ", отбелязва великият откривател.

Години по-късно астрономите стигат до извода, че сигналът най-вероятно е " километрово интензивно (VLF) излъчване, предавано от Юпитер ". Точната природа и генезис на сигнала обаче остават мистерия.

Някои учени считат, че сигналът може да е породен от атмосферни феномени на Юпитер. Други допускат, че това може да е резултат от взаимоотношението на слънчевия вятър с магнитното поле на планетата.

Въпреки научните пояснения, мистерията със сигнала на Тесла остава неразгадана. Сигналът е обект на доста спекулации и теории, в това число опцията за контакт с извънземни. Повечето учени обаче са скептични по отношение на концепцията за извънземен сигнал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР