Преустановено е замърсяването на река Марица, а източникът на отровата

...
Преустановено е замърсяването на река Марица, а източникът на отровата
Коментари Харесай

Остатъци от преработка на полиетиленови отпадъци отровили рибата в Марица

Преустановено е замърсяването на река Марица, а източникът на отровата е открит, оповестиха от от Регионална ревизия по околна среда и води-Пазарджик и Басенова дирекция " Източнобеломорски регион ".

Тази заран е осъществено наново пробонабиране от канализационните колектори и река Пишманка. Резултатите от пробите сочат, че замърсяването е прекратено.
Дани Каназирева за мъртвата риба в р. Марица: Няма заплаха за питейната вода в Пловдив Още не е явен виновникът за екокатастрофата
Взети са водни проби от отпадъчните води на апаратура за преправка на боклуци в промишлената зона на Пазарджик, от двата градски колектора на улица " Заводска " и от отпадъчните води на предприятия за преправка на хартия в село Главиница, община Пазарджик.

Снимка: btvnovinite.bg

Проверени са още три промишлени обекта в индустриалната зона, за които се откри, че сега не заустват отпадъчни води в канализационната система с водоприемник река Пишманка, локализирана като сектор на замърсяването.
Екологично злополучие: Още умряла риба в р. Марица От ВиК-Пловдив успокояват, че няма заплаха за питейната вода
Във водите й са открити пластмасови мленки от преправка на полиетиленови боклуци.

Резултатите от взетите водни проби от реката и двата градски колектора сочат инсталацията за преправка на боклуци на „ Екоинвест”ЕООД за източник на замърсяването.
Тонове умряла риба в Марица: Кога животът в реката ще се възвърне? Има риби, които няма по какъв начин да зарибим, сподели Валентин Данаилов от риболовно съдружие "Олимпик 2002 "
От вечера следобяд „ Екоинвест”ЕООД прекрати индустриалната си активност, обвързвана с образуване на отпадъчни води.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР