Премиерата на филма Winnie the Pooh: Blood and Honey -

...
Премиерата на филма Winnie the Pooh: Blood and Honey -
Коментари Харесай

Ужасяващ филм за Мечо Пух беше свален от екран

Премиерата на кино лентата " Winnie the Pooh: Blood and Honey ” - английски хорър филм, който трябваше да бъде пуснат в Хонконг тази седмица, беше анулирана, заяви дистрибуторът му във вторник, без да уточни причина за това.

 

" VII Pillars Entertainment " заяви на страницата си във Фейсбук, че с " огромно страдание " е анулирана плануваната премиера на кино лентата на 23 март. Компанията не даде повече детайлности.

В предишното китайските цензори взеха на прицел основния воин на кино лентата, в началото основан от британския публицист А.А. Милн, поради мемове, които съпоставят тромавото мече с президента Си Дзинпин.

 

 Добави изложение

 

Сравненията започнаха през 2013 година, когато Си посети Съединени американски щати и се срещна с тогавашния си сътрудник Барак Обама, а някои онлайн коментатори се възползваха от приликата им с Мечо Пух и Тигъра.

Службата за администриране на филми, вестници и публикации в Хонконг съобщи пред " Гардиън ", че е издала документ за утвърждение на заявителя. " Договореностите на кината в Хонконг по отношение на прожектирането на обособени филми със документи за утвърждение в техните пространства са търговски решения на съответните кина ", съобщи представител на службата.

 

 Добави изложение

 

Moviematic, който беше провел прожекция на кино лентата за вторник вечерта, заяви за анулацията на прожекцията на страницата си в обществените мрежи по-рано денем и уточни механически аргументи за свалянето на кино лентата.

 

 Добави изложение

 

През 2021 година в Хонконг влезе в действие нов закон за цензурата, който не разрешава прожекциите на филми, които " утвърждават, поддържат, възхваляват, предизвикват и подстрекават действия, които могат да застрашат националната сигурност ". На някои филми беше неразрешено да бъдат показвани в китайския специфичен административен регион.

Пекин наложи закон за националната сигурност на Хонконг през 2020 година, откакто градът беше разтресен от антиправителствени митинги. Законът дефинира санкции за всичко, което се смята за подривна активност, фракционизъм, сговор с непознати сили и тероризъм.

Миналата година два кино лентата бяха отстранени от интернационалния кино фестивал в Хонконг, откакто не получиха утвърждение от управляващите.

Отмяната идва в миг, когато Хонконг е хазаин на панаира за модерно изкуство Art Basel, посредством който управляващите се стремят да разпространяват града като културен център.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР