Премиерът в оставка Кирил Петков, финансовият министър в оставка Асен

...
Премиерът в оставка Кирил Петков, финансовият министър в оставка Асен
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев не дойдоха на изслушването за меморандума с GEMCORP

Премиерът в оставка Кирил Петков, финансовият министър в оставка Асен Василев и министърът на енергетиката в оставка Александър Николов не пристигнаха на плануваното за през днешния ден чуване във Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление меморандум за 1 милиарда $ с GЕMCORP и IP3 CORPORATION 1, съобщи Novini.bg.

Председателят на комисията Емил Георгиев сподели, че макар отсъствието на премиера и двамата министри в оставка, съвещанието ще бъде извършено, защото към тематиката има сериозен интерес. Лично моето мнение е, че би трябвало да бъде планувано и ново съвещание. Ще проведем диалози и с Министерски съвет, и с двете министерства, с цел да забележим по кое време да насрочим това съвещание, съобщи Георгиев.

Преди дни при закрити врата беше изслушан ръководителят на ДАНС Пламен Тончев. В сряда стана ясно, че на последното съвещание на Министерски съвет кабинетът е взел решение меморандумът с GЕMCORP да бъде преустановен.

Меморандумът беше подписан през март. Разследване на авторитетното английско издание " Файненшъл таймс " разкри връзка сред GЕMCORP и високопоставени публични лица и олигарси от Русия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР