Премиерът на Великобритания Борис Джонсън и Бил Гейтс обявиха ново

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън и Бил Гейтс обявиха ново
Коментари Харесай

Борис Джонсън и Бил Гейтс в зелено партньорство за 400 млн. паунда

Премиерът на Англия Борис Джонсън и Бил Гейтс оповестиха ново партньорство сред Breakthrough Energy Catalyst и държавното управление на Обединеното кралство, с цел да привлекат вложения в идващото поколение технологии за чиста сила.

Споразумението предвижда 200 милиона паунда вложения от Гейтс и негови сътрудници от частния бранш, с цел да се форсира развиването на най-съвременните климатични технологии, нужни за реализиране на нулеви въглеродни емисии до 2050 година. Правителството на Обединението кралство също към този момент е заело минимум 200 милиона паунда за създаването, демонстрирането и внедряването на английски планове за зелен водород, дълготрайно предпазване на сила, устойчиви авиационни горива и непорочност на въздуха. 

Британският фонд Net Zero Innovation разполага с 1 милиард британски лири за зелени технологии. Те поетапно ще се употребяват през идващите 10 години в партньорство между правителството, бизнеса и филантропи.

" Ще реализираме амбициозните си цели в региона на климата единствено в случай че бързо разтеглим новите технологии в области като зеления водород и устойчивите авиационни горива - технологии, които изглеждаха невъзможни единствено преди няколко години ", съобщи министър председателят Борис Джонсън.

Бил Гейтс акцентира, че партньорството с Обединеното кралство ще форсира внедряването на тези сериозни климатични решения, което ще ги направи по-достъпни. " За да реализираме нулеви излъчвания, би трябвало да понижим разноските за чисти технологии, тъй че те да могат да се конкурират и да заменят високоемисионните артикули, които използваме през днешния ден ", добави милиардерът. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР