Премиерът на Унгария Виктор Орбан потвърди, че е готов да

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан потвърди, че е готов да
Коментари Харесай

Орбан потвърди че е готов да смекчи позицията си относно помощта на ЕС за Украйна

Премиерът на Унгария Виктор Орбан удостовери, че е подготвен да смекчи позицията си по отношение на оферти пакет от помощ на Европейския съюз за Украйна, който да бъде финансиран от бюджета на блока преди изключителната среща на върха тази седмица, предава " Ройтерс ", цитирайки френското списание Le Point.

Забележките на Орбан, оповестени от Le Point във вторник, идват ден откакто политическият шеф на кабинета на Орбан сподели, че  за препоръчан пакет от 50 милиарда евро помощ за Киев.

" Унгария е подготвена да взе участие в решението на 27-те страни-членки на Европейски Съюз, в случай че се подсигурява, че всяка година ще решаваме дали да изпратим тези пари или не. И това годишно решение би трябвало да има същото правно съображение като днешното: би трябвало да бъде единомислещо ", сподели Орбан.

Орбан беше на финансовата и военна поддръжка на Европейския съюз за Киев и поддържа тесни връзки с Кремъл след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година Унгария беше единствената страна от Европейски Съюз, на среща на върха през декември.

В изявлението Орбан също сподели, че е сигурен, че отчетът на Financial Times , съгласно който Европейският съюз, в случай че Будапеща продължи да блокира новата помощ за Украйна на среща на върха тази седмица, е меродавен.

" Ако " Файненшъл таймс " разгласява документ, описващ сюжета за финансова обсада на Унгария и изнудване против нас, можем да сме сигурни, че той съществува ", сподели той.

Европейски Съюз отхвърли отчета.
 Съединени американски щати чакат скорошно одобрение на Швеция за НАТО
Съединени американски щати чакат скорошно одобрение на Швеция за НАТО

Въпреки спънките на Унгария
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР