Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе отвърна на Джо

...
Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе отвърна на Джо
Коментари Харесай

Премиерът на Папуа Нова Гвинея отвърна на Джо Байдън заради коментар за канибалите

Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе отвърна на Джо Байдън , откакто президентът на Съединени американски щати загатна, че чичо му – американски водач от Втората международна война – е бил изяден от „ канибали “ , откакто се разрушил на тихоокеанския остров, написа „ Politico “. В свое изказване Марапе сподели:

„ Забележките на президента Байдън може да са били неточност на езика. Моята страна обаче не заслужава да бъде наричана по този начин. “

Байдън направи противоречивия коментар предходната седмица, когато разказваше за гибелта на чичо си Амброуз Финеган , член на военновъздушния корпус на армията, който е изпълнявал разследващи задачи по време на Втората международна война .

„ Той е свален в Нова Гвинея и в никакъв случай не са намерили тялото му, тъй като в тази част на Нова Гвинея е имало доста канибали, в действителност “ , описа Байдън, до момента в който говореше в централата на Обединените стоманопроизводители в Питсбърг, Пенсилвания.

Защитавайки страната си, Марапе също по този начин прикани Байдън „ да прибере “ останките на жертвите от Втората международна война, „ разпръснати из цяла “ Папуа Нова Гвинея. Ето какво посочи той:

„ Може би, като се имат поради мненията на президента Байдън и мощната реакция от Папуа-Нова Гвинея и други елементи на света, е време Съединени американски щати да намерят, колкото се може повече остатъци от Втората международна война в Папуа-Нова Гвинея, в това число тези на военнослужещи, които са изгубили живота си като Амброуз Финеган. “

Байдън нееднократно се е измъквал с пропуски в паметта и гафове , до момента в който се бори против претендента на републиканците Доналд Тръмп за втори мандат в Белия дом.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР