Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе обвини американския президент

...
Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе обвини американския президент
Коментари Харесай

Гаф! Байдън намекна, че чичо му бил изяден от канибали, премиерът на Папуа Нова Гвинея се обиди

Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе упрекна американския президент Джо Байдън в пренебрежително отношение към южнотихоокеанската страна поради подмятането му, че чичо му е бил изяден от канибали по време на Втората международна война.

 

Американският държавен глава приказва пред военния мемориал в Пенсилвания предходната седмица за чичо си - лейтенант Амбоуз Финеган-младши, който е бил авиатор от армейския въздушен корпус. Байдън сподели, че самолетът му е бил свален над Папуа Нова Гвинея, която станала сцена на тежки боеве. " Тялото му по този начин и не е открито, тъй като някога наистина е имало доста канибали в тази част на Нова Гвинея “, сподели Байдън, акцентирайки главния остров на страната.

 

В свое изказване Марапе съобщи, че президентът „ наподобява загатва, че чичо му е изяден от канибали “. " Забележките може да са се изплъзнали несъзнателно от устата му, само че моята страна не заслужава да ѝ бъде лепен подобен етикет ", безапелационен беше министър председателят на Папуа Нова Гвинея. „ Втората международна война не беше дело на моя народ. Той беше излишно замесен в спор “, добави Марапе.

 

Американското посолство в Порт Морсби - столицата на Папуа Нова Гвинея, към този момент не е коментирало думите на Байдън, нито изявлението на Марапе. Твърденията на американския държавен глава, че самолетът на Финеган е бил свален, не се удостоверяват от военните. Според отчет на Пентагона чичото на Байдън е бил пасажер в транспортен аероплан „ Дъглас А-10 Хавок “, който се разрушил в океана, откакто и двата му мотора отказали на 14 май 1944 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР