Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе обвини американския президент

...
Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе обвини американския президент
Коментари Харесай

Премиерът на Папуа Нова Гвинея: Джо Байдън има пренебрежително отношение към нашата страна

Премиерът на Папуа Нова Гвинея Джеймс Марапе упрекна американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в в пренебрежително отношение към островната страна в южната част на Тихия океан поради подмятането му, че вуйчо на стопанина на Белия дом му е бил изяден от канибали по време на Втората международна война, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.


Държавният глава на Съединени американски щати предходната седмица за чичо си, лейтенант Амброуз Финеган, който е бил авиатор от армейския въздушен корпус, като сподели, че самолетът му е бил свален над Папуа Нова Гвинея, която е била сцена на тежки боеве.  

" Вероятно той е бил изяден от канибали. Тогава в Папуа Нова Гвинея е имало доста човекоядци “, сподели Байдън.

В свое изказване през вчерашния ден Марапе сподели, че Байдън „ наподобява загатва, че неговият вуйчо  му е изяден от канибали “.

" Забележките на президента Байдън може да са се изплъзнали несъзнателно от устата му, само че моята страна не заслужава да ѝ бъде лепен подобен етикет ", сподели Марапе в изказването.

„ Втората международна война не беше дело на моя народ, само че той беше излишно замесен в спор, който не беше негово дело “, добави министър председателят.


Американското посолство в Порт Морсби, столицата на Папуа Нова Гвинея, към този момент не е коментирало думите на Байдън и изказването на Марапе.

Твърденията на Байдън, че самолетът на Финеган е бил свален, не се удостоверяват от военните. Според отчет на Пентагона, вуйчото на днешния американски президент е бил пасажер в транспортен аероплан „ Дъглас А-10 Хавок “, който се е разрушил в океана, откакто и двата му мотора отказали на 14 май 1944 година

Премиерът на Папуа Нова Гвинея също така предложения Съединени американски щати да открият и приберат телата на починалите през войната американци в джунглите на страната му, както и останките от свалените техни самолети.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР