Премиерът на Финландия в оставка Сана Марин и съпругът й

...
Премиерът на Финландия в оставка Сана Марин и съпругът й
Коментари Харесай

Премиерът на Финландия в оставка Сана Марин се развежда

Премиерът на Финландия в оставка Сана Марин и брачният партньор й Маркус Райконен подадоха молба за бракоразвод, заяви BBC.

„ Благодарни сме за 19-те години дружно и нашата обичана щерка “, сподели госпожа Марин в Instagram в сряда.

Двойката се ожени през 2020 година, когато госпожа Марин ръководеше отговора на пандемията в страната, и имат обща щерка на пет години.

Тя би трябвало да напусне поста, откакто нейната лявоцентристка партия загуби общите избори предишния месец.

В история, оповестена в нейния акаунт в Instagram, госпожа Марин сподели, че " към момента е най-хубав другар " с господин Райконен, който е предприемач и някогашен професионален футболист.

„ Ще продължим да прекарваме времето си дружно като семейство и един с различен “, добави тя.
37-годишната Марин стана най-младият министър-председател в света, когато пое поста през 2019 година Но тя загуби в напрегната конкуренция от Националната съдружна партия, ръководена от Петери Орпо, и дясната популистка Финландска партия, водена от Рийка Пура, през април.

Това беше горчиво проваляне за госпожа Марин. Докато тя усили местата в партията си и обезпечи 19,9% от гласовете, всички нейни съдружни сътрудници изгубиха забележителен брой места.

Нейното държавно управление публично подаде оставка, само че ще продължи да извършва функционалностите си като краткотрайно до сформирането и назначението на ново държавно управление. Г-н Орпо сподели, че се надява да завърши договарянията до юни.

Г-жа Марин се радваше на високи гласове през целия си интервал на ръководство, като мнозина я хвалеха, че насочи Финландия към НАТО и преведе страната си през пандемията Covid-19.

Но тя също е поляризираща фигура във Финландия, като през последните месеци изплуваха заглавия, свързани с персоналния й живот.

Тя постоянно е била цел на рецензии поради очевидната си обич към купоните - най-много когато нейно видео на празненство, на което пее, танцува и пие, се популяризира в обществените медии през август 2022 година

Тогава госпожа Марин сподели, че видеото е снимано в " персонални пространства " и че е прекарала " една вечер с другари ".

Но видеото провокира десетки недоволства, в които се твърди, че държанието на госпожа Марин е подкопало „ репутацията и сигурността “ на Финландия.

Тя направи тест за опиати, който се оказа негативен, с цел да разсее терзанията по отношение на държанието й и беше освободена от Народното събрание за непозволено държание няколко месеца по-късно.

Инцидентът накара доста дами да излязат в поддръжка на госпожа Марин. Във Финландия дами използваха обществените медии, с цел да разгласяват видеоклипове, на които танцуват в символ на взаимност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР