Премиерът на Австралия Антъни Албанезе обвини Пекин в неприемливо“ поведение

...
Премиерът на Австралия Антъни Албанезе обвини Пекин в неприемливо“ поведение
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия обвини Китай в „неприемливо“ поведение при инцидента в Жълто море

Премиерът на Австралия Антъни Албанезе упрекна Пекин в „ недопустимо “ държание след известия, че китайски изтребител е изстрелял ракети по траекторията на полета на хеликоптер на австралийския флот над интернационалните води.

Хеликоптерът MH60R Seahawk летеше над Жълто море в събота като част от напъните на Организация на обединените нации да наложи наказания против Северна Корея, когато аероплан J-10 на китайските военновъздушни сили изстреля ракети над и на няколко стотин метра пред него, австралийският департамент на защитата сподели късно вечерта в понеделник.

„ Ние преди малко показахме доста ясно на Китай, че това е непрофесионално и че е недопустимо “, сподели министър-председателят Антъни Албанезе пред австралийската Nine Network във вторник.

Albanese сподели, че Австралия е изразила загрижеността си по дипломатически и военни канали, макар че Пекин към момента не е дал отговор.

Служителите на австралийските отбранителни сили бяха „ в интернационалните води, интернационално въздушно пространство и те правят раб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР