Премиерът акад. Николай Денков взе официално участие на церемонията Спортната

...
Премиерът акад. Николай Денков взе официално участие на церемонията Спортната
Коментари Харесай

Денков отличи най-изявените български спортисти


Премиерът акад. Николай Денков взе публично присъединяване на церемонията " Спортната популярност на България 2023 ". На церемонията бяха отличени спортистите, завоювали медали на международни и европейски шампионати в олимпийски и параолимпийски дисциплини и категории. По този аршин всеки един спортист, донесъл на България златен, сребърен или бронзов орден, ще бъде и премиран от Българския състезателен тотализатор.

За задачата са обезпечени средства в размер на 110 000 лв.. Предвиждат се още три специфични награди за изключителни спортни резултати, утвърждаващи престижа на българския спорт в международен мащаб.

Премиерът акад. Николай Денков съобщи, че спортистите, първенците и културните дейци, които са отбелязали триумфи, са хората, които популяризират България по света. " Политиците и българските жители ви се възхищаваме, радваме ви се, ще ви поддържаме там, където имате потребност ", увери Денков. Олимпийските игри са това, за което мечтаете, да се визиите добре, разчитаме на вас и стискаме палци. Правителството ще ви поддържа с каквото може, увери още един път министър председателят.

" За да бъдете сполучливи в спорта, с изключение на на вас, дължите признателност и на треньорите. След като преминете етапа на вашия професионален път, ще дадете на младите първенци това, което получавате от вашите треньори ", акцентира Денков.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев показа вълнението си, че е разчувствуван да има толкоз доста спортисти, донесли златни,сребърни и бронзови медали за страната. Той благодари на спортистите за напъните, които поставят, за лишенията, които търпят, отдавайки се на спорта. 2024 година е доста специфична и след 6-7 месеца следва най-големият конгрес - олимпиадата в Париж и съперниците ни ще треперят, когато се изправят против българските спортисти. Българският народ е борбен национален, който в никакъв случай не се предава, безапелационен бе спортният министър.

Министерство на спорта ще бъде зад спортистите си и ще подсигурят присъединяване на олимпийците ни, увери Димитър Илиев.

Първата премия получи ансамбълът по художествена гимнастика на Весела Димитрова и асистент треньорите.

Втората премия получи гимнастичката Боряна Калейн.

Третата премия получи гимнастичката Стиляна Николова.

Четвъртата премия получи Йорданка Благоева, първата българска сложила връх по лека атлетика.

Петата премия получи лекоатлетът Християн Стоянов, спечелил орден на параолимпийските игри.

Шестата премия получи лекоатлетът Ружди Ружди, спечелил златен орден на тласкането на гюле на параолимпийските игри.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР