Прекрасен австрийски тарт с дъх на канела, масло и хрупкава

...
Прекрасен австрийски тарт с дъх на канела, масло и хрупкава
Коментари Харесай

Ябълков тарт с крема сирене

Прекрасен австрийски тарт с мирис на канела, масло и хрупкава ябълка!

Необходими Продукти

● брашно - 130 г
● сол - 1/4 ч.л.
● пудра захар - 35 г или 1/3 ч.ч.
● масло - 113 г студено на кубчета

ПЪЛНЕЖ


● крема сирене - Филаделфия (227 г - 1 кутийка + 1 1/2 с.л.)
● захар - 50 г кристална
● яйца - L - 1 бр. на стайна температура
● ванилия - дестилат

ТОПИНГ ОТ ЯБЪЛКИ


● ябълки - 1 кг зелени (около 3 - 4 бр. големи)
● захар - 50 г кристал
● канела - 1/2 ч.л.
● бадеми - 50 г накълцани с нож на иглички

Начин на подготвяне

Фурна - 230 градуса за 10 минути и след това на 200 градуса за допичане. Тортена форма с падащ кръг 23 см. Работи се с блендер!

В блендер се слага брашното, солта и захарта и се завъртява на един оборот с цел да се смесят съставките. Добавя се студеното масло на кубчета и се работи на правилото старт и стоп досега, в който сместа стане на дребни бучки, да се сплоти.

Сваля се от блендера и се слага в тортената форма, с пръсти се оформя ръб и се заглажда дъното. Покрива се с фолио и се държи в ледник, до момента в който се подготви пълнежът.

В блендер се слага сиренето и се завъртява на един оборот, прибавя се захарта, разрушава се за към 2 секунди до момента в който се обединят съставките. Добавя се и яйцето и ванилията и се разрушава за няколко секунди до момента в който сместа стане хомогенна.

Изважда се тестото от хладилника и върху него се изсипва пълнежът. Заглажда се и още веднъж се слага в ледник до момента в който се обработи топингът от ябълки.

В купа се разбърква захарта и канелата.

Ябълките - почистени, обелени и нарязани на филийки се изсипват при захарта и канелата. Разбъркват се с ръце. Изважда се тестото от хладилника и се изсипват ябълките. Заглаждат се колкото може и се поръсват суровите и нарязани бадеми.

Формата се слага в плоска тава и по този начин се пече, с цел да не прокапе топингът върху дъното на фурната. Пече се първо на 230 градуса за 10 минути, а по-късно се понижават градусите до 200 и се пече още 25-30 минути до момента в който ръбовете на тестото покафенеят прелестно. Охлажда се за няколко часа.

Внимателно с изострен нож се минава по края на тортената форма и тогава се отстранява кръгът. Поръсва се с малко пудра захар. Може да се сервира и с топка сладолед или сметана.

Ябълковият тарт с крема сирене е доста апетитен.

PS: Не изчаках добре да изстине и да се стегне маслото в тарта, по тази причина на втората фотография е още хладък и леко ми се разпадна парчето.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР