Преговори за откриване на нова авиолиния от Виена до Пловдив

...
Преговори за откриване на нова авиолиния от Виена до Пловдив
Коментари Харесай

Започват преговори за авиолиния от Виена до Пловдив

Преговори за разкриване на нова авиолиния от Виена до Пловдив стартира Фондът за развиване на летище Пловдив. По този мотив се провежда специфична среща на българската общественост във Виена с изпълнителния шеф на Летище Пловдив Дойчин Ангелов и кмета на община Чепеларе Боран Хаджиев, който е и член на Управителния съвет на Фонда за развиване на Летище Пловдив.
Присъстващите на срещата ще бъдат осведомени с опцията за разкриване на директни полети от австрийската столица Виена до Пловдив, които ще подобрят връзката сред двата града и ще създат нови благоприятни условия за пътувания и бизнес. Срещата ще се състои на 13 април 2024 година от 12 часа в ARCOTEL Kaiserwasser Wien.
Прочетете още
„ Всички членове на българската общественост във Виена са добре пристигнали и ги чакаме с неспокойствие “, оповестиха от Фонда за развиване на летище Пловдив.

Срещата в Австрия е по сходство на тези с Испания, при които се разясняват опциите за полети от испанския град Малага до Пловдив.

Директните полети вършат пътуванията по-лесни и по-удобни за пасажерите, като им икономисват време и старания, които биха били нужни при прекачване на други летища или пътешестване до различен град.

„ Предоставянето на директни полети до Летище Пловдив притегля повече туристи и вложители, които могат да допринесат за икономическото развиване на района “, разяснява изпълнителният шеф на Летище Пловдив Дойчин Ангелов.
В момента във Фонда за развиване на летище Пловдив членуват към този момент 11 общини – Пловдив, Смолян, Чепеларе, Родопи, Сопот, Калояново, Куклен, Хисаря, Съединение, Садово, Брезово и три юридически лица, частни сдружения – Пампорово АД, Гранд хотел Пловдив, Сдружение с нестопанска цел Фонд Феникс.

Чрез директните полети до Летище Пловдив, Южен Централен регион се развива по-бързо и по-ефективно, като се основават нови благоприятни условия за бизнес и претовареност.

Възможностите за поддръжка на нови авиолинии изследват и от българските общности във Франция, Испания, Италия, Германия, Норвегия и Кипър. 

Заради огромния брой запитвания с готовност за нови авиолинии, Фондът за развиване на летище Пловдив обявяви началото на акция за поддръжка на откриването на директни полети от Летище Пловдив до разнообразни дестинации в Европа. 

“Смятаме, че това ще бъде значима стъпка към възстановяване на въздушния превоз в района и ще способства за по-лесния достъп на българите до родните им места, свързаността с техните близки и развиването на туризма. ”, разясняват от Фонда за развиване. 
От там разясняват, че всеки лев ще бъде от голяма важност и ще помогне за реализацията на това начинание. 

“Можете да се включите, като изпратите сума по ваше предпочитание посредством набирателната сметка на Фонда за развиване на летище Пловдив. Всеки жест на поддръжка е значим и ще помогне за привличането на нови авиолинии.Благодарим ви за вашата поддръжка и присъединяване! ”, допълват от Фонда. 

Набирателна сметка на Фонд за развиване на летище Пловдив: BG86SOMB91301049280401

От Фонда разясняват, че за разкриването на нови авиолинии са нужни финансови тласъци за самолетните компании. Летището е държавно и може да влага в инфраструктура, само че не може да отдели средства за тласъци на самолетните компании. Фондът е този, който може да го направи. Общините, частните компании и жителите могат да станат членове на Фонда и да поддържат финансово самодейностите за развиване на летището и привличането на нови авиолинии.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР