Предучилищните педагози от четирите детски градини в община Ракитово преминаха

...
Предучилищните педагози от четирите детски градини в община Ракитово преминаха
Коментари Харесай

42 учители преминаха обучение за първа помощ в Ракитово

Предучилищните педагози от четирите детски градини в община Ракитово минаха профилирано образование за първа помощ, включващо дейностите на учителите в сходство с наредбите на раздел III от Закона за предучилищно и учебно обучение.

Детска градина " Малина Тодорова ” в общинския град бе хазаин на курса, извършен от Академия Първа Помощ, а участниците получиха познания и умения за оказване на първа помощ на потърпевшо дете.

Обучението е по утвърдена стратегия от МОН за повишение квалификацията на педагогическите експерти. Тя е създадена от от Академия Първа Помощ и сертифицирана от ISO 9001-2015 и е единствена по рода си с това, че ще се води от лекари и е напълно на практика ориентирана.

Обучението е създадено въз основата на водещите модерни концепции и управления в региона на педиатрията, първата долекарска помощ и незабавната медицина. Участниците ще бъдат осведомени в детайли с постоянно срещаните незабавни положения при деца (лица от 0 до 18 годишна възраст) и с ефикасните дейности при оказване на първа долекарска помощ. Особен акцент се слага върху придобиването на задълбочени теоретични знания във връзка с спецификите на детската анатомия и физиология, постоянно срещаните незабавни положения при деца и построяването на действителни на практика умения за оказване на първа помощ. Запознаването с теоретичните постановки е обвързано с логичен последващи ги на практика извършения и задания, като съотношението е теория/практика е 40:60.

Програмата има за цел да усъвършенства общата подготовка на участниците, като развие уменията им да се оправят в обстановка на случай, при който има едно или повече потърпевши деца. Участниците ще придобият познания, които ще им оказват помощ да разпознават и разграничават огромен брой постоянно срещани незабавни детски положения, да правят бърза и точна оценка на потърпевш и да ползват съответни и съответни ефикасни дейности. По време на практическите извършения участниците ще придобият или подобрят уменията си за познаване и вярно боравене с другите типове медицински консумативи и осъществяване на цялостния набор операции, влизащи в размера на първата долекарска помощ. Работи се с действителни материали и медицински консумативи, които са обезпечени самостоятелно за всеки участник. По време на курса се отделя и особено внимание на психическата подготовка и резистентност, която има решаваща роля в сериозна обстановка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР