Предстои повдигане на обвинение. Към момента той е отстранен от

...
Предстои повдигане на обвинение. Към момента той е отстранен от
Коментари Харесай

Прокуратурата: Съпругата на прокурора от Перник не помни как е изпаднала в безсъзнание

Предстои покачване на обвиняване. Към момента той е отхвърлен от служба

Прокурорът от Перник Бисер Михайлов остава в ареста за 72 часа, следва да му бъде повдигнато обвиняване, разгласи на брифинг градският прокурор на София Илиана Кирилова. Тази заран бе оповестено, че Михайлов е арестуван след нанесен побой над брачната половинка му.  Самата тя е споделила, че не помни какво се е случило и по какъв начин е изпаднала в безсъзнание, обявиха от прокуратурата.

Жената е настанена в болница в Перник с мозъчно разтърсване. Сигналът е подаден от щерка им в полицията. От прокуратурата прецизираха, че тя е била в друга сая, когато се е случил абсурдът сред родителите ѝ.

„ В ранните часове на днешния ден е получено известие, че магистратът е нанесъл телесна щета на жена си в изискванията на домашно принуждение. Дежурен следовател при СГП е посетил местопроизшествието, като е направил оглед, разпитани са очевидци, докладвани са материалите и е образувал досъдебно произвеждане за нанесена междинна телесна щета в изискванията на домашно принуждение. Той притеглен към наказателна отговорност. Наблюдаващият прокурор е стигнал до заключението, че доколкото действието е с висока социална заплаха, с потърпевш и двамата съжителстват под един покрив най-адекватната мярка е задържане под стража, с цел да се желае непрекъсната мярка “, обясниха прокурор Кръстев.   

По свидетелски показания се твърди, че дамата е изпаднала в безсъзнание, назначена е съдебно-медицинска експертиза.

„ Данните са за спор сред брачен партньор и брачна половинка. Първоначално е бил устен, а след това е прераснал във физически “.

По закона за правосъдната власт, в случай че магистрат бъде арестуван под стража се смята, че същият е отхвърлен от служба от момента на взимане на мярката задържане под стража. „ Ако бъде взета друга мярка, друга от задържане под страна или домакински арест следва да се изготви предложение до основния прокурор или самият обвинител номер 1 да инициира такова предложение до Висш съдебен съвет за премахване от служба на магистрата “.

Прокуратурата ще търси дали тормозът е бил систематичен.

Самият Бисер Михайлов също има драскотини по тялото, само че не знае дали е при самоотбрана или е било нахлуване. Тепърва ще се открива, споделиха още от обвиняването. 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР