Представиха първия в София парк патрул, който ще следи дали

...
Представиха първия в София парк патрул, който ще следи дали
Коментари Харесай

Тестват първия парк патрул в София

Представиха първия в София парк патрул, който ще следи дали водачите в центъра на града съблюдават разпоредбите за прилагане на синя и зелена зона. Автомобилът към момента работи в тестови режим.

Парк патрулът е общоприет действен автомобил от Центъра за градска подвижност. Той е екипиран с новото съоръжение, което включва общо четири камери - по две от всяка страна на колата, осведоми NOVA.

При придвижване на автомобила в действително време камерите ще засичат номерата на паркираните коли. Информацията незабавно ще бъде тествана в базата данни, а системата ще демонстрира дали съответният водач си е платил и има ли право да паркира в зоната. В случай че водачът не си е платил, ще бъде глобен.

Любопитно е, че при скорост на тази кола от към 30 километра в час за 60 минути ще могат да бъдат тествани към 4 хиляди коли.

Планът е всички оперативни коли на Центъра за градска подвижност да бъдат оборудвани с новата техника, което значи, че до края на месец парк патрулите в София ще бъдат общо 20.

" Всеки автомобил в действително време бива проверяван, има ли SMS, в какъв брой часа изтича той, има ли винетка за живущ или не е платил надлежно услугата за зоната, пешеходните контрольори ще останат в тези зони от кварталите, където е мъчно да обикаля подобен автомобил ", сподели Димитър Делчев, изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност.

" Системите, които ние сега вършим към Центъра за градска подвижност, ще имат опция да поставят така наречен „ цифрова скоба ” сега на определяне на нарушаването. Това, несъмнено, изисква решение на СОС и в този момент няма по какъв начин да стане, само че тези функционалности са в подготвеност да бъдат изпълнявани ”, изясни представителят на плана Андрей Лилов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР