Председателят на Съдийската комисия на БФС Давид Фернандес Борбалан ще

...
Председателят на Съдийската комисия на БФС Давид Фернандес Борбалан ще
Коментари Харесай

Шефът на съдиите ще бъде наблюдател в турското първенство

Председателят на Съдийската комисия на БФС Давид Фернандес Борбалан ще има задължения и в Турция, откакто локалната федерация реши да предложения 10 авторитетни персони като наблюдаващи на мачовете.

Включването на 10 индивида, които са с високи позиции в УЕФА, е част от програмата за развиване на турското съдийство, и ще влезе в действие от 26-ия кръг на локалната Суперлига, който стартира през днешния ден.
 Давид Борбалан и сътрудниците му от Семеен кодекс проведоха виртуална среща с треньорите
Давид Борбалан и сътрудниците му от Семеен кодекс проведоха виртуална среща с треньорите

Ето детайлности

Освен Фернандес Борбалан, турската федерация е поканила още Франк де Блеекере (Белгия), Йорн Ларсен (Дания), Майк Райли (Англия), Алън Сноуди (Северна Ирландия), Бо Карлсон (Швеция), Уили Йънг (Шотландия), Кеес Бакер (Нидерландия), Лусилио Батища (Португалия), Алексис Дякону (Румъния). Задачата на въпросните задгранични наблюдаващи е да гледат мачовете, да проучват представянето на турските рефери, да показват грешките и положителните страни и да слагат оценки. Оценката на чужденците-анализатори ще бъде 50 % от общата оценка на всеки арбитър, който е под радара им.

Българският съдийски шеф, както и останалите специалисти от УЕФА, няма да бъдат ангажирани всяка седмица, а на ротационен принцип, само че най-малко в два кръга във всеки месец.

Втората задача, която е сложена от Турската федерация по футбол (ТФФ), е същите тези хора да правят оценка работата на екипите за видеопомощ (ВАР), както и да вземат участие в обучителните семинари. До въвеждането на задгранични наблюдаващи се стигна след поредицата от произшествия в мачовете в Суперлигата, включително и до преустановен дуел на Истанбулспор.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР