Председателят на парламента Росен Желязков и водената от него парламентарна

...
Председателят на парламента Росен Желязков и водената от него парламентарна
Коментари Харесай

Желязков кацна в Тбилиси, посрещнаха го зам.-шефа на грузинския парламент и българският посланик

Председателят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация кацнаха в Тбилиси. 

 

Тази вечер стартира тридневното публично посещаване на Желязков в страната по покана на грузинския му сътрудник Шалва Папуашвили.

 

На интернационално летище “Шота Руставели ” Желязков и българската делегация, която включва народните представители Александър Иванов (ПГ на ГЕРБ-СДС), Даниел Лорер (ПГ „ Продължаваме промяната “), Йордан Тодоров (ПГ „ Възраждане “), Байрам Байрам (ПГ на ДПС), Петър Кънев (ПГ „ Българска социалистическа партия за България “) и ръководителят на ПГ на „ ИТН “ Тошко Йорданов, бяха посрещнати от заместник-председателя на Народното събрание на Грузия Арчил Талаквадзе, Н.Пр. господин Отар Бердзенишвили, ексклузивен и пълномощен дипломат на Грузия в Република България и господин Тамар Колбая - Началник отдел „ Международни връзки “. От българска страна в церемонията по посрещането се включиха: Н.Пр. господин Веселин Вълканов – Извънреден и пълномощен дипломат в Грузия и господин Иван Иванов - първи секретар.

 

Програмата на формалното посещаване ще стартира с гала по полагане на венец на Паметника на починалите за териториалната целокупност на Грузия герои на 15 септември.

 

А по-късно денем ръководителят на българския парламент Росен Желязков и водената от него делегация ще имат среща с ръководителя на Народното събрание на Грузия Шалва Папуашвили. След нея ръководителите на парламентите на България и Грузия ще създадат взаимно изказване за представителите на медиите.

 

Българската парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, ще беседва с премиера на Грузия Иракли Гарибашвили.

 

В рамките на визитата българската делегация ще посети задачата за наблюдаване на Европейски Съюз на окупационната линия при село Одзиси.

 

Припомняме, че последното публично посещаване на български началник на Народното събрание в Грузия бе през юни 2018 година, когато тогавашният ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева отпътува за Тбилиси.

 

Година по-късно нейният грузински сътрудник Иракли Кобахидзе пристигна в София по покана на Караянчева. В рамките на визитата си Кобахидзе организира и среща с президента Радев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР