Председателят на Националното народно събрание (долната камара на алжирския парламент)

...
Председателят на Националното народно събрание (долната камара на алжирския парламент)
Коментари Харесай

Президентът на Алжир: Стремим да предоставим на жените статута, който заслужават

Председателят на Националното национално заседание (долната камара на алжирския парламент) Брахим Бугали съобщи, че президентът на Алжир Абделмаджид Тебун (на снимката) " се стреми да даде на дамите статута, който заслужават ", и насърчаването и тяхното овластяване е един от главните му задължения, съобщи алжирската новинарска организация АПС, представена от Българска телеграфна агенция.

В речта си по време на народен конгрес на тематика " Конституционните придобивки на алжирските дами ", проведен от министерството на националната взаимност, фамилията и дамите, Бугали добави, че президентът Тебун е трансформирал въпросите на дамите и фамилията в една от " главните грижи на държавното управление ".

Председателят на долната камара на алжирския парламент загатна и смисъла, което Алжир отдава на ролята на дамите, като означи, че уговорките на президента " трансформират насърчаването и овластяването на дамите в главен приоритет ".

" Говорейки за конституционните придобивки на дамите, удостоверяваме непрекъснатия ангажимент за увеличение на техните права, като продължаваме да поставяме старания за подсилване на техния статут по метод, който дава отговор на техните желания и на техните жертви. Отбелязваме, че този ангажимент отразява тези открити конституционни правила, посредством които алжирският народ изрази своята обвързаност към правата, залегнали във Всеобщата декларация за правата на индивида и интернационалните конвенции, утвърдени от Алжир ", сподели Бугали.

Председателят на Националното национално заседание на Алжир съобщи, че конституционните правила " затвърждават равенството сред половете и пазят политическите права на дамите, като обезпечават тяхното посланичество в изборните препоръки и органи посредством одобряване на правилото на равнопоставеност в политическото посланичество, покачват обществения им статус и ги пазят от всевъзможни форми на принуждение и дискриминация ".


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР