Председателят на конференцията на Републиканската партия в Камарата на представителите

...
Председателят на конференцията на Републиканската партия в Камарата на представителите
Коментари Харесай

Протести на Колумбийския университет: Конгресменът Елиз Стефаник настоява попечителите да отстранят Шафик, след като мафията превзе сградата

Председателят на конференцията на Републиканската партия в Камарата на представителите Елиз Стефаник, R-N.Y., приканва за отстраняването на президента на Колумбийския университет доктор Немат " Минуш " Шафик, откакто навалица анти-израелски пропагандатори завладя академична постройка рано сутринта във вторник.

В писмо, изпратено във вторник до Дейвид Грийнуолд и Клеър Шипман, и двамата съпредседатели на попечителите на Колумбийския университет, Стефаник назова " хаоса, който е погълнал " кампуса от седмици, достигайки нови равнища рано тази заран, когато Хамилтън Хол беше " щурмуван, обезличен и високомерен ", предотвратим.

Тълпата държа служащи като заложници, даде претенции на университета и барикадира постройката и към писмото тя към момента беше окупирана.

„ Тези дейности, както и противозаконното лагеруване и жестоките протести, надвишават всяко право на независимост на словото, предпазено от Първата корекция “, сподели Стефаник. „ Това принуждение е директен резултат от политиките за усмиряване, които президентът Минуш Шафик употребява за справяне с антисемитизма в кампуса. 

„ Президентът Шафик разреши кампуса да бъде високомерен от мафиотско ръководство и тя би трябвало неотложно да бъде отстранена, тъй че тази окупация може да бъде посрещната с бърз и голям отговор за връщане на кампуса, възобновяване на реда и отбрана на еврейските студенти. отстраняването на президента на Колумбийския университет доктор Немат „ Минуш “ Шафик. (Haiyun Jiang/Bloomberg)

Стефаник упрекна университета, че разрешава антисемитизма и безредиците да се популяризират в кампуса за „ прекомерно дълго “ и не съумя наложи крайните периоди на президента на университета за почистване на лагера.

Тя също упрекна учебното заведение, че е попречило на полицията в Ню Йорк (NYPD) да влезе в кампуса и да отстрани лагера.

" Под несполучливото управление на президента Шафик върховенството на закона в Колумбия не съществува и следствията останаха без използване “, написа Стефаник. „ Само нощес студент, за който се предполагаше, че е бил неразрешен да влиза в кампуса, откакто е призовавал за ликвидиране на евреи, е водил завладяването на Хамилтън Хол. Ако бяха наложени някакви последици против този антисемитски лагер, който работи от седмици, тези събития можеха да бъдат предотвратено.

Президентът на Колумбийския университет Минуш Шафик. (Fox News Digital)

„ Това е несъблюдение на отговорности. Президентът Шафик се наведе, с цел да успокои антисемитските радикали и пропагандатори, които сеят безпорядък ", добави тя. „ Като разрешава това да се случи, президентът Шафик нарушава на първо място правата на еврейските студенти и преподаватели, само че също по този начин основава среда, която е рисково за всички в кампуса. "

Заради дейностите си Стефаник прикани настоятелите на университета да отстранят Шафик от поста й и да обезпечат сигурността на студентите и личния състав, „ преди да бъде разрешено да падне друга постройка в кампуса. "

Депутатът мълчи, когато става въпрос за анти-израелските митинги в Колумбийския университет.

Анти-израелските пропагандатори лагеруват покрай входа на Hamilton Hall в кампуса на Колумбийския университет във вторник в Ню Йорк. (AP Photo/Mary Altaffer, Pool)

Миналата седмица Стефаник изпрати писмо до висши членове на администрацията на Байдън, изисквайки федерална интервенция отбрани еврейските студенти.

В писмото тя разказва протестиращите като „ несанкционирана навалица от студенти и пропагандатори, на които е позволено да продължат да се насочват към еврейски студенти “ и цитира антисемитски произшествия, зародили вследствие на тяхната активност.

„ Необходими са последици за тези, които приканват към тероризъм и насилствени офанзиви “, написа тя. Стефаник цитира Закона за имиграцията и поданството, който гласи, че всеки, който поддържа тероризма, може да стане неприемлив за американско престояване, и означи, че протестиращите „ безочливо поддържат Хамас и други терористични организации “.

„ Позволявайки тази поддръжка за терора да продължи, тази нечестива идеология може да се популяризира “, твърди Стефаник. „ Настоявам да приложите съществуващия закон за анулация на визите и депортиране на студенти тук с визи, които са отстранени заради техните антисемитски дейности. “

Тя също по този начин прикани Министерството на образованието да потърси отговорност от Колумбия, като анулира всяко федерално финансиране, което учебното заведение Ivy League получава.

Андреа Вакиано и Даниел Уолъс от Fox News Digital способстваха за този отчет.

Greg Wehner е кореспондент на изключителни вести за Fox News Digital.

Съвети за истории могат да бъдат изпратени до [email protected] и в Twitter @GregWehner.

>

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР