Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси призова

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси призова
Коментари Харесай

Зимна олимпиада: Предупреждение за американските спортисти да не дразнят Пекин. Путин гостува на Си Дзинпин

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси прикани американските спортисти, участващи в Олимпийските игри в Пекин, да бъдат деликатни в изявленията си по отношение на правата на индивида, с цел да не си навлекат " гнева " на китайските управляващи.

" Ето какво бих споделила на нашите спортисти: вие сте там, с цел да се състезавате. Не рискувайте да си навлечете гнева на китайското държавно управление, тъй като то е безмилостно ", съобщи Пелоси, говорейки по време на чуване в Конгреса на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
Макрон не счита, че протест на Зимната олимпиада в Пекин ще донесе нещо
Франция не възнамерява да се причисли към дипломатическия протест на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година, съобщи френският президе...
Прочети повече
В сряда Нед Прайс, началник на пресслужбата на Държавния департамент, съобщи на постоянен брифинг за публицисти, че американските спортисти, които ще вземат участие в Зимните олимпийски игри в Пекин, имат цялостното право да показват мнението си, в това число по въпроси, свързани с правата на индивида що се отнася до уйгурите. Той напомни, че преди този момент Съединени американски щати са оповестили дипломатически протест на игрите.

Вестник " Вашингтон таймс " разгласява публикация, в която се оповестява, че спортисти от редица страни имат намерение да " бойкотират церемонията по откриването " на надпреварата в Пекин. Броят на въпросните спортисти не е конкретизиран. Според създателите на материала " основани в Съединени американски щати деятели са се срещнали с олимпийски спортисти от няколко западни страни, с цел да ги призоват да се изкажат срещу нарушаванията на човешките права, осъществени от китайските управляващи ". Твърди се, че деятелите също по този начин са посъветвали спортистите да " пропуснат церемониите по откриването и закриването на Олимпиадата ".

Междувременно съветският президент Владимир Путин стартира еднодневно посещаване в Китай. Руският водач ще се срещне персонално с китайския президент Си Дзинпин в Пекин за първи път от началото на пандемията от ковид.

Освен присъединяване в церемонията по откриването на XXIV Зимни олимпийски игри са планувани и руско-китайски договаряния. По време на визитата си Путин ще бъде придружаван единствено от петима души - Юрий Ушаков, Сергей Лавров, Дмитрий Чернишенко, Николай Шулгинов и ръководителя на " Роснефт " Игор Сечин.
Китай пусна високоскоростни влакове без машинист за Олимпиадата (ВИДЕО И СНИМКИ)
Китай пусна през днешния ден в употреба високоскоростна железопътна автомагистрала сред Пекин и град Чжанцзякоу, където се намират някои от спортн...
Прочети повече
Путин анонсира визитата си със публикация за осведомителна организация " Синхуа " под заглавие: " Русия и Китай: стратегическо партньорство, ориентирано към бъдещето ", в която акцентира, че Русия и Китай са близки съседи, свързани с вековни обичаи на другарство и доверие.

" Високо ценим обстоятелството, че руско-китайските връзки, които навлязоха в нова епоха, доближиха невиждано равнище, трансфораха се в модел на дейно, отговорно и насочено към бъдещето съдействие ", съобщи съветският президент.

Самият Си Дзинпин, обръщайки се към Путин във видеовръзка преди към месец, съобщи: " Очаквам с неспокойствие нашата " олимпийска среща " и съм подготвен да ходя ръка за ръка с Вас в бъдещето и дружно да напишем нова глава в историята на китайско-руските връзки в интервала след пандемията ".

Още от ОЩЕ СПОРТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР