Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп беше признат за виновен

...
Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп беше признат за виновен
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Доналд Тръмп

Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше приет за отговорен в частно дело за полово посягане. То беше заведено от писателката Елизабет Джийн Карол, която твърдеше, че е била изнасилена преди 27 години в магазин за долни дрехи от сегашния политик, а тогава - магнат. Журито му присъди да заплати 5 млн. $ обезщетение, от които близо 3 млн. $ са за клюка поради изказванията на Тръмп, че обвиняванията й са " машинация ".Делото е от частен темперамент и заради изтеклата отминалост на някогашния президент не може да му се търси наказателна отговорност, тъй че други директни последствия не могат да се чакат. А косвените вреди за Тръмп, който е в конкуренция още веднъж да стане републикански претендент президент на изборите през 2024 година, мъчно могат да се оценят. Досега той съумява да употребява правосъдните каузи против себе си, с цел да активизира твърдото си ядро от поддръжници, като се обрисува като жертва на политическа кавга. Същевременно решението, въпреки и не дефинитивно и със поръчка да бъде обжалвано, евентуално ще понижи възможностите му да притегли периферни и колебаещи се гласоподаватели.

Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп беше приет за отговорен в частно дело за полово посягане. То беше заведено от писателката Елизабет Джийн Карол, която твърдеше, че е била изнасилена преди 27 години в магазин за долни дрехи от сегашния политик, а тогава - магнат. Журито му присъди да заплати 5 млн. $ обезщетение, от които близо 3 млн. $ са за клюка поради изказванията на Тръмп, че обвиняванията й са " машинация ".

Делото е от частен темперамент и заради изтеклата отминалост на някогашния президент не може да му се търси наказателна отговорност, тъй че други директни последствия не могат да се чакат. А косвените вреди за Тръмп, който е в конкуренция още веднъж да стане републикански претендент президент на изборите през 2024 година, мъчно могат да се оценят. Досега той съумява да употребява правосъдните каузи против себе си, с цел да активизира твърдото си ядро от поддръжници, като се обрисува като жертва на политическа кавга. Същевременно решението, въпреки и не дефинитивно и със поръчка да бъде обжалвано, евентуално ще понижи възможностите му да притегли периферни и колебаещи се гласоподаватели.
Свързани публикации Пролетно разчистване в лисичата дупка 28 април 2023, 08:54 На лъжата краката са скъпи 21 април 2023, 06:53
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР