Преди два дни дойде информация от прокуратурата, че се отказва

...
Преди два дни дойде информация от прокуратурата, че се отказва
Коментари Харесай

Прокуратурата се отказва от досъдебно производство по случая с починалата Даная

Преди два дни пристигна информация от прокуратурата, че се отхвърля образуването на досъдебно произвеждане против шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров по случая " Даная " заради липса на данни за осъществено закононарушение. Това заяви служебният министър на опазването на здравето доктор Галя Кондева пред Българска национална телевизия.

Преди няколко месеца някогашният здравен министър Христо Хинков сезира прокуратурата въз основа на нарушавания, установени от звеното " Вътрешен одит " на министерството за интервал, в който болничното заведение е ръководена от доктор Димитров.

" Днес в 14 ч. ще се срещнем с фондация " Даная ", с цел да чуя техните претенции. Искам да чуя какво ще каже и майката на Даная, тъй като са направени три одитни отчета, с които се срещнах деликатно. Преди 2 дни пристигна информация от прокуратурата, че се отхвърля образуването на досъдебно произвеждане по случая " Даная " поради липса на данни за закононарушение. Със сигурност има проблеми в лечебното заведение, само че, съгласно мен, това не е по виновност единствено на шефа ", означи Кондева.

Постановлението за отвод от формиране на наказателно произвеждане е на база осъществена инспекция и отчет от Агенцията за държавна финансова ревизия. Мандатът на шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров изтече на 23 април. От здравното министерство към момента не са оповестили конкурс за управление на незабавната болница.

15-годишната ученичка Даная Кулева, която страдаше от тромбоцитопения - положение, при което броят на кръвните кафези, участващи в кръвосъсирването, е мощно занижен, умря при започване на май м.г. Тя бе призната в реанимацията на " Пирогов " с кръвоизлив и оток на мозъка, провокирани поради болестта й и след лек удар по главата. Въпреки осъществената интервенция, Даная изпадна в мозъчна гибел. Родителите й обаче взеха решение, макар голямата тъга, да дарят органите й и да спасят други заболели.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР