Преди броени месеци Маркета Водрушова се поздрави с най-голямата титла

...
Преди броени месеци Маркета Водрушова се поздрави с най-голямата титла
Коментари Харесай

Щутгарт: Вондроушова взе скалпа на 3-кратната финалистка Сабаленка в мач с купища обрати

Преди броени месеци Маркета Водрушова се поздрави с най-голямата купа в кариерата си - тази от Уимбълдън. По пътя към купата чехкинята надви над имена от ранга на Джесика Пегула и Онс Жабер. Именно този триумф й обезпечи място в топ 10 в ранглистата. Макар и Водрушова да е неизменима част от най-хубавите 10, чехкинята не стартира 2024-та година по най-благоприятен метод за нея, като записа значително тежки загуби в ранните кръгове на шампионатите.

В Щутгарт обаче международната номер 8 като че ли е преоткрила формата си от средата на 2023-та. Днес тя надделя трикратната финалистка на конкуренцията в немския град, Арина Сабаленка, в трисетов конфликт, траял малко повече от 2 часа, с резултат 3:6, 6:3, 7:5. Това е първи полуфинал за Водрушова за годината, а в борбата за финала тя ще се премери сили с победителката от мача сред Коко Гоф и Марта Костюк.

Сабаленка стартира срещата с присъщата за нея експанзия, посредством което откри надзор над съперничката си. Действащата шампионка от Уимбълдън обаче не отстъпваше елементарно на някогашната номер 1 и въпреки и да изоставаше с пробив след 2:1, бързо изравни резултата. След шестия гейм играта на Водрушова започваше да се разпада, като непредизвиканите неточности се увеличаваха с всеки един миг. Сабаленка се завърна към нападателния и убеден жанр на игра и губейки едвам две точки в последните три гейма, тя поведе с 6:3.

Ролите напълно се размениха във втория сет. Със успокоение, само че и с задоволително безапелационни удари, чехкинята съумя да притисне съперничката си по най-хубавия вероятен метод. Това провокира Сабаленка да позволява безчет грешки. Така Вондроушова си обезпечи удобната преднина от 4:1. Макар и в идващите минути тя да бе посочила известни съмнения, шампионката от Уимбълдън не позволи поврат и изравни сетовете с резултат 6:3.

Последната част бе същински трилър за двете тенисистки. Силното движение на игра, което Водрушова наложи във втория сет, се придвижи и в този миг. До осмия гейм тя бе тази, която контролираше събитията на корта и на два пъти повеждаше с пробив, само че непроменяемо беше застигана в резултата.  Сабаленка съумя да се активизира и даже в един миг беше на един гейм от успеха. В най-важния миг обаче международната номер 8 сподели здрави нерви и по този начин се поздрави с една от най-големите победи в кариерата си!

Into her first Stuttgart semi
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР