Пребиха призовкар от Софийския градски съд, съобщават от пресцентъра на

...
Пребиха призовкар от Софийския градски съд, съобщават от пресцентъра на
Коментари Харесай

Пребиха призовкар от СГС

Пребиха призовкар от Софийския градски съд, оповестяват от пресцентъра на правосъдната институция.

Служителят е бил атакуван, до момента в който е изпълнявал служебните си отговорности. Били са му нанесени удари с ритници и юмруци в главата.

Побоят бил осъществен, когато той се опитал да съобщи бумаги на човек, който отказал да ги вземе. От правосъдната институция оповестяват, че нападателят е имал минимум двама съучастници.

Полицията и Районната прокуратура към този момент са осведомени за случилото се и е стартирано следствие.

В Софийския областен съд работят към 100 призовкари, които всекидневно посещават адреси на територията на град София и покрайнините, за връчване на призовки, известия и бумаги, показва ръководителят на Софийски градски съд Александър Ангелов.

Той упорства да се променят наредбите на Наказателен кодекс, като се квалифицират като по-тежки закононарушения убийството и причиняването на телесна щета на призовкар.

Ангелов предлага за убийството на арбитър, прокурор, следовател, полицейски чиновник, проверяващ служител на реда, държавен правосъден реализатор, частен правосъден реализатор, помощник-частен правосъден реализатор, митнически чиновник, медицински експерт, преподавател или призовкар наказването да е от 20 до 30 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

За причиняване на тежка телесна щета - от 5 до 15 години, междинна - от 3 до 10 години, а при лека - от 1 до 5 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР