Празниците са страхотна възможност за българина да атакува планинските курорти.

...
Празниците са страхотна възможност за българина да атакува планинските курорти.
Коментари Харесай

Пет звяра, които няма да ви оставят в преспите

Празниците са страхотна опция за българина да нападна планинските курорти. Дали да подиша чист въздух, или покара ски, въпрос на избор, а и финансова опция. За планината през зимата обаче си би трябвало добре готова кола. На първо място - хубави гуми. Защото всички сме виждали по какъв начин някой запалянко от Бургаско е тръгнал към Пампорово с „ летните галоши “ и закъсал на първия сериозен хълм, образувайки голяма колона от псуващи водачи.

Разбира се, най-хубавата кола за сняг е тази с AWD или 4WD задвижване. Представяме ви някои в допълнение подсигурени в снега модели.

 

Dacia Duster

 



Ако желаете относително надеждна в снега, само че налична за джоба кола, това е румънският SUV - бюджетната марка на Рено. Задвижването и на четирите колела е налично при модела с мотор Blue dCi 115, както и при двата по-скъпи разновидности на Дъстър - Expression и Journey.  Но самоуверено заложете на дизеловия мотор, който е сигурен при по-тежки условия. Шофирането не е върхът на сладоледа, само че механиците на Рено оферират потвърдено качество и надеждност.

Jeep Renegade



В момента на пазара има доста елегантни дребни SUV модела, само че множеството са със задвижване единствено на две колела и биха се затормозили съществено в снега. Легендарната американска марка обаче предлага решение с модела Ренегат, затвърждавайки обичайна популярност на Джип. Този звяр може да отиде където си изиска.

След фейслифта на модела тази година четворното задвижване е налично единствено с по-скъпата модификация Trailhawk. Този звяр крие под капака действителни 240 коня на хибридния plug-in hybrid мотор. Системите Selec-Terrain и Hill Descent Control подсигуряват, че джипчето няма да ви остави в преспите. А и якият външен тип носи чувство за уникалност, нали? Ще повторим, парите са допълнително.

SEAT Tarraco



Искате нещо по огромно от Ренегата? 7-местният модел на Сеат неслучайно завоюва една от класациите за огромен SUV на 2020 година. Пригответе по-дебел чек, само че пък си заслужава. Най-евтината версия със задвижване на четирите колела е Tarraco Xperience. Предлага както двулитров бензинов мотор с чисти 187 или 242 коня, по този начин и двулитров дизел със 197 действителни конски сили. И трите упоменати разновидността са снабдени с автоматизирана DSG скоростна кутия. Контролер ви разрешава да изберете сред режим „ оффроуд “ или „ сняг “ според от изискванията.

Subaru Outback



Големият SUV не е залък за всяка уста, по тази причина вид е покупка на този модел на Субару, който минава по-скоро за кросуовър. Тотално ъпдейтната през 2021 година, японската машина е повдигната в допълнение.

AWD системата обезпечава непрекъсната мощност до всички колелета и оптималната резистентност при разнообразни условия. Сравнително невисок център на тежестта по отношение на съперниците пък подсигурява елементарно шофиране на неприятните терени.

Препоръчваме ви бензиновия 2,5-литров мотор, който има задоволително мощ. Субару са вложили доста в спомагателни екстри за сигурност,  тъй че грабвайте звяра и потегляйте към планината.

Range Rover



Ако в действителност сте решили да газите в преспите и имате прекрасен бюджет, тогава се хвърляйте на краля в този бизнес - Рейндж Роувър. Подобен комфорт в зимни условия могат да предложат доста, но доста малко джипове.

Задвижването на четирите колела е допълнено от вариантите за режими на шофиране - за тиня, сняг, мокра автомагистрала. Хибридните мотори - „ шестици “ и V8, са снабдени с неповторима мощ. Най-хубавото от всичко е, че сте изцяло предпазен в красива кабина, която може да спори с тези на най-луксозните коли. Най-евтините общоприети оборудвания започват от много над 200 000 лв., което не е на ниска цена, само че пък машината си заслужава всяка стотинка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР