Правосъдното министерство започва проверки на Агенция по вписванията, Търговския регистър,

...
Правосъдното министерство започва проверки на Агенция по вписванията, Търговския регистър,
Коментари Харесай

Янаки Стоилов: Правосъдното министерство ще провери Агенция по вписванията и Търговския регистър

Правосъдното министерство стартира инспекции на Агенция по вписванията, Търговския указател, за да се заобикалят нередности и да се усъвършенства обслужванетл. Ще бъде направена и инспекция на подписаните публични поръчки в последните години, обзор на правосъдната промяна и бората с корупцията. Това разгласи проф. Янаки Стоилов, длъжностен министър на правораздаването, на конференция, където показа екипа си.

" Имам упоритостта да поддържаме интензивно взаимоотношение с Висшия правосъден съвет (ВСС) за повишение на успеваемостта на неговата активност и тази на органите на правосъдната власт ", добави той.

" Нашите пълномощия са в три съществени посоки: управление на редица административни дирекции и действия, които се отнасят към голям брой дирекции. Взаимодействие с Висш съдебен съвет, засвидетелствуване на държавни актове като страж на държавния щемпел. Принципите в нашата работа са общи за служебното държавно управление: професионализъм, честност и бистрота ", акцентира Стоилов.

Янаки Стоилов дефинира като основен собствен приоритет организирането на изборите, като уточни, че не те са най-тежката част от активността на Министерство на правораздаването. " То дава отговор за организацията единствено в местата за задържане, тъй че не става дума за повече към 1500 лица, които евентуално все още на изборите ще имат право да гласоподават ", уточни той.

Правосъдното министерство ще стартира осъществяване на срещи с адвокатурата, магистратурата, правосъдните реализатори, неправителствени организации за идентифициране на проблеми.

Освен това приоритет на държавното управление е осъществяване на изпитите за адвокати, което заради пандемията имаше закъснение, най-малко в този момент да бъде преодоляно, даже на части.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/340911904127922/
Стоилов и показа екипа си. Назначени са няколко заместник-министри: Мария Павлова, следовател в Националната следствена работа и предходен министър на правораздаването в служебното правителство; Иван Дремеджиев, юрист и началник на Адвокатската гилдия в Пловдив. Началник на моя кабинет и е Мариян Карагьозов, който е правист. Завършва доктарантура по Балканистика в Българска академия на науките, досегашен сътрудник в БНР в Истанбул; Мария Папазова, която е със забележителен опит с електронните медии и с опит като парламентарен кореспондент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР