Правителството на Русия почти удвои вносното мито за внос на

...
Правителството на Русия почти удвои вносното мито за внос на
Коментари Харесай

Русия удвои митото за внос на вино, спря вноса на риба и морски дарове

Правителството на Русия съвсем удвои вносното мито за импорт на вино от " вражески страни ", измежду които е и България. Освен това за тази група страни се стопира вносът на риба, рибни артикули и морски блага. Вносът на шперплат се оскъпява с ново мито от 50%, заяви министерството на икономическото развиване в Москва.

Решението е в границите на така наречен специфични стопански ограничения в отговор на западните наказания. С него ставката се трансформира от 12.%% на 20%.

Вътрешното търсене на вино, отбелязва ведомството, може да бъде изцяло задоволено благодарение на локални производители, които интензивно усилват доставките на вътрешния пазар. Освен това имало всички условия за увеличение на вноса на вино от другарски и неутрални страни.

Министерството дава за образец увеличението с 9% на вноса на виновност от Чили и със 161% - от Армения. Но това е съгласно стойностното изражение, а не съгласно действителния размер. През предходната година Чили е на шесто място измежду вносителите с съвсем 16 млн. литра и нарастване от 6+ (по-малко от 1 млн. литра) по отношение на последната предвоенна година (2021 г.).

По-голямата част от виното през 2022 година е импортирано в Русия от:

Италия - 134.11 млн. литра (+16% през 2021 г.)
Испания - 65.97 млн. литра (+11%)
Грузия - 58.68 млн. литра (+36%)
Франция - 39.32 млн. литра (0%)
Португалия - 23.06 млн. литра (+27%).

Армения въобще не е в Топ-10, а Узбекистан се оказа водач в нарастването на доставките - 5.8 пъти повече вино (1.2 милиона литра) спрямо 2021 година (204.7 хиляди литра), което евентуално гозвори за успореден импорт.

Руската статистика регистрира нарастване на вноса на евтини виновност, само че това е по-скоро резултат на възбраната от Европейски Съюз за импорт на скъпи (над 300 евро) виновност и едностранното винено ембарго от Австралия.

Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР