Правителственият самолет, с който германският канцлер Олаф Шолц се върна

...
Правителственият самолет, с който германският канцлер Олаф Шолц се върна
Коментари Харесай

Германският канцлер беше принуден да мине през Северния полюс

Правителственият аероплан, с който немският канцлер Олаф Шолц се върна от Япония в Берлин, беше заставен да прелети над Северния полюс, с цел да заобиколи съветското въздушно пространство.

Маршрутът на държавния лайнер е минавал през територията на Аляска, Северния ледовит океан и Финландия. Времето за пътешестване е било почти 13 часа 30 минути. След като измина 12 319 км, самолетът е кацнал на летище Берлин-Бранденбург. Така на канцлера му е лишило към 1 час и 20 минути повече, в сравнение с при полет по директния маршрут, който минава през Китай и по-късно главно през територията на Русия.

По пътя към Токио в сряда вечерта самолетът, пренасящ немския държавен глава, също обиколи въздушното пространство на Русия. Маршрутът мина през територията на Австрия, Унгария, Румъния, Грузия, Азербайджан, Казахстан, Монголия, Китай и Южна Корея. Времето за пътешестване тогава се усили с 2 часа.

По време на визитата си в Япония Шолц се срещна с премиера Фумио Кишида, а също по този начин взе присъединяване в икономическа конференция в Токио. Това беше едвам второто му дълго пътешестване като канцлер, откакто посети Вашингтон през февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР