Позицията на Аржентина противоречи на тази на съседна Бразилия, която

...
Позицията на Аржентина противоречи на тази на съседна Бразилия, която
Коментари Харесай

Правителството на Аржентина в оставка отхвърля търговското споразумение между ЕС и Меркосур, но новата администрация го подкрепя

Позицията на Аржентина опонира на тази на прилежаща Бразилия, която ръководи Меркосур, и Испания, която ръководи Европейски Съюз. И двамата показаха предпочитание да продължат напред с комерсиалния контракт по време на срещата на върха в четвъртък в Рио де Жанейро.

Аржентинската съпротива обаче може да е краткотрайна. Новата администрация на новоизбрания президент на Аржентина Хавиер Милей към този момент даде ясно да се разбере, че поддържа съглашението. Милей встъпва в служба в неделя.

„ Нямаме възражения; искрено налага се това да се реализира “, сподели бъдещият външен министър Даяна Мондино на конференция за Индустриалната организация на Аржентина, индустриална комерсиална група. „ Много по-добре да го имаш, в сравнение с да го нямаш. “

Мондино сподели, че осъзнава, че има възражения против съглашението от избрани браншове, само че изрази вяра, че Фернандес ще упорства да подпише съглашението тази седмица.

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва. който се срещна с г...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР