Повод за думите му е отмяната от ЦИК на възможността

...
Повод за думите му е отмяната от ЦИК на възможността
Коментари Харесай

Бивш шеф на Информационно обслужване: Машините за гласуване са ...

Повод за думите му е анулацията от ЦИК на опцията да гласуваме с машини на първия тур на локалните избори след отчет от ДАНС, че зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов е свалил данни на персоналния си телефон.

 

Той бе безапелационен, че човешкият фактор може да докара до сходни неразбирателства на всички тези неща. Имаме комбиниране на технологии, изясни той в ефира на в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

 

Симонски даде образец с използването на машини през 2021 година   " Тогава въведохме и методология за инспекция на машините, която се повтаря в този момент след 2 година, генерират се кодовете. Неразбирането на тънкостите в тази технология е измежду аргументите за проблеми с машините ”, сподели той.

 

След като е генериран този хешкод не може да се направи нищо без да остане отпечатък. Машините могат да продължат да бъдат тествани – функционални проби, изясни някогашният ръководител на " Информационно обслужване ”.

 

Има разнообразни способи за гласоподаване с машини – даже ръчно попълване и бюлетината да се сканира. В България е определен способ за ръчно гласоподаване и машината непосредствено да възпроизвежда бюлетина, разясни Симонски.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР