Повишаване на болните от варицела във Врачанско e отчетена през

...
Повишаване на болните от варицела във Врачанско e отчетена през
Коментари Харесай

Внимание! Бум на шарка във Врачанско, откриха и болен от ламблиоза

Повишаване на болните от варицела във Врачанско e регистрирана през миналата седмица от здравните управляващи в района, научи BulNews.bg. Само за няколко дни от заболяването са се заразили нови 4 души, оповестиха от районната здравна ревизия. Наред с варицелата са открити и два случая на скарлатина и един болен от туерколоза.
През предходната седмица здравните управляващи са записали и човек заразил се с ламблиоза. Заразата с не толкоз постоянно срещаното заболяване се предизвиква от микропаразит, който населява дванадесетопръстника, тънките вътрешности и жлъчните пътища. При неприятна хигиена децата се заразяват посредством нечисти ръце, с храната и водата. Ламблиозата е необятно публикувано заболяване и може да обхване цели детски колективи, показват специалистите.
Важно е да се знае, че острата форма на ламблиоза се демонстрира като ентероколит с чести изхождания, с смес на слуз и кръв в изпражненията. При хроничната форма децата имат коремни болки, стомашен дискомфорт, неприятен вкус, отичане на корема от газове в червата.
Грипът и острите респираторни болести в региона към момента са високи, като за предходната седмица са регистрирани 160 случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР