Повечето хора не са чували никога за флапджак, макар че

...
Повечето хора не са чували никога за флапджак, макар че
Коментари Харесай

Как да си направим здравословни флапджак

Повечето хора не са чували в никакъв случай за флапджак, въпреки че най-вероятно са го опитвали най-малко един път. Става въпрос за овесените барчета, които са прелестен десерт за всички, спазващи диета, само че пък нежелаещи да се откажат изцяло от сладкото.

Рецепта за здравословен флапджак може всеки и самичък да си направи, стига да почисти от класическата рецепта нездравословните съставки.

Ето една концепция за подобен здравословен флапджак.

Необходими артикули за здравословни флапджак

 Как да си създадем здравословни флапджак

2 едри банана

2 чаени чаши фини овесени ядки

50 грама кокосово масло

½ чаша червени боровинки

½ чаша лимонови и портокалови корички

¼ чаша сусам

¼ чаша кокосови стърготини

½ чаша орехи

40 грама естествен кувертюр

Начин на подготвяне на здравословни флапджак

Двата банана се намачкват добре с вилица да станат на каша. Добавят се цялото количество кокосови ядки и кокосово масло и се разбъркват добре.

Червените боровинки и орехите се нарязват на ситно и се прибавят към сместа. Прибавят се и всички други артикули, без кувертюра.

Фурната се загрява на 180 °C, сместа се изсипва в тава, на която дъното е покрито с хартия за печене. Изравнява се и се пече към 25 минути. След като изстине опеченият блат, се реже на части като барчета.

Отделно кувертюрът се разтопява на водна баня, може да му се добави и лъжица кокосово масло. Разтопеният кувертюр се нанася благодарение на лъжица върху барчетата и се оставят за към 40 минути в ледник да стегнат.

Защо да си вършим постоянно здравословен флапджак

 Флапджак Снимка: Veselina Di

Флапджакът е съвършен при интензивни тренировки, за леко ядене на работа или учебно заведение. Може да се направи и като домакински десерт през почивните дни.

Хубавото при този десерт е, че може да се употребяват всевъзможни сушени плодове и ядки съгласно усета на хората в семейството.

Съхранението на флапджака става по няколко метода - в затворен съд, увит в пергамент или фолио за печене, като се резервира в идеално положение до три дни.

Този характерен британски десерт дава трайна сила и чувство за задоволеност на интензивно спортуващите. Флапджакът е подобаващ и за всички, които се пробват да изгубят тегло по здравословен и щадящ тялото метод.

Вижте всички предписания за протеинови барчета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР