Повече от две хиляди мекици бяха раздадени в градския парк

...
Повече от две хиляди мекици бяха раздадени в градския парк
Коментари Харесай

По случай Арифе - над две хиляди мекици раздадоха в Момчилград

Повече от две хиляди мекици бяха раздадени в градския парк на Момчилград по случай днешният ден Арифе, който мюсюлманите означават в навечерието на един от най-големите си мюсюлмански празници – Курбан байрам. В раздаването на мекици, трансформирало се в традиция за родопския град, се включи и кметът на общината Илкнур Кязим. Тя напомни, че в същия този парк в навечерието на Великден дребни и огромни са боядисвали яйца, а през днешния ден още веднъж дружно споделят празника, обвързван с раздаването на мекици. 

„ Момчилград е един цветен букет от етноси и ние дружно честваме и споделяме нашите празници и нашите софри. Апелирам най-много към фамилиите – дано да възпитаваме нашите деца в този дух, с цел да бъде България една по-стабилна и разрастваща се страна “, сподели още Илкнур Кязим, осведоми Българска телеграфна агенция.

Раздаването на мекици се провежда от общинската администрация в родопския град със съдействието на доброволци. Инициативата съответства и с празничния концерт на откритата сцена в парка, в който гениите си показаха най-младите момчилградчани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР