Повече от 15 години къпалнята „Мария Луиза“ в Борисовата градина

...
Повече от 15 години къпалнята „Мария Луиза“ в Борисовата градина
Коментари Харесай

Къпалнята „Мария Луиза“ в разруха: Какво ще е бъдещето на столичния басейн?


Повече от 15 години къпалнята „ Мария Луиза “ в Борисовата градина в София е изоставена и тъне в съсипия.

Днес акционерно сдружение „ Парк Мария Луиза “, което е притежател на комплекса дружно с общината, разгласи проекти за цялостно възобновяване на басейна.

Инвеститорите дават обещание да няма в допълнение строителство, като жилищни здания или офиси, каквито опасения имаше през годините.

„ Най-важното е да запазим плувния комплекс като подобен. Да използваме този размер, който виждате и който не виждате “, изясни архитектът Невена Русева.

По-съществени промени не се възнамеряват, като само ще бъде отстранен 10-метровият басейн, а на негово място ще бъде изработен изцяло нов, закрит басейн.

„ Има доста рискови уреди, които би трябвало да бъдат отстранени или сменени с по-добри други възможности. Добре е да има също закрит плувен басейн, с цел да може да работи целогодишно “, изясни още Невена Русева.

Под басейните, на две равнища подземен, се намират техническите пространства с помпени станции. Идеята на вложителите е някои от пространствата да имат и други функционалности – СПА зони или фитнеси.

Разходете се в подземията на къпалнята:



Следващата седмица вложителите ще внесат заявление за издаване на виза за планиране, която е нужна за започване на планови и строителни действия.

От общината към момента не са коментирали тематиката, само че се чака това да се случи, когато вложителят публично внесе настояването за позволение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР