Повече от 10 000 души излязоха по улиците на Москва,

...
Повече от 10 000 души излязоха по улиците на Москва,
Коментари Харесай

Над 10 000 протестират в Москва заради забрана опозицията да участва в местните избори

Повече от 10 000 души излязоха по улиците на Москва, с цел да стачкуват против изключването на множеството опозиционно настроени претенденти от изборите за общинския съвет на съветската столица, оповестява " Ройтерс ".

От изборната комисия не разрешиха на към 30 претенденти, най-много от опозицията, да се кандидатират за 45-местния общински съвет, като причина за това беше изтъкнато, че не били събрали задоволително същински подписи от гласоподаватели, с цел да имат право да вземат участие в изборите.

Недопуснатите до изборите претенденти настояват, че са обезпечили нужния брой подписи , само че са били изключени, тъй като оспорват контрола върху общинския съвет , който е в ръцете на лоялни на президента Владимир Путин.

От полицията оповестиха, че към 12 000 души са взели участие в митингите, до момента в който опозиционни групи споделят, че протестиращите са били повече . Местните управляващи позволиха провеждането на митинга, като към този момент няма информации за арести.

Протестиращите, водени от Алексей Навални , който е най-големият критик на Кремъл, настояха управляващите да разрешат на опозиционните претенденти да вземат участие в изборите на 8 септември.

Протестиращите държаха плакати с надписи " Имам право да предпочитам " и " Путин лъже ".

Полицията арестува повече от 25 души предходната седмица в Москва след митинг, който не беше позволен от управляващите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР