Повече бизнесмени от туристическия бранш в политиката е част от

...
Повече бизнесмени от туристическия бранш в политиката е част от
Коментари Харесай

Хотелиер: Бизнесмени от туристическия бранш в политиката е формулата за успех на родния туризъм

„ Повече предприемачи от туристическия отрасъл в политиката е част от формулата за триумф на родния туризъм. Хотелиерите знаят кои са проблемите в сектора. Недостигът на фрагменти е сериозен, и не е от в този момент, а от доста години “ – по този начин хотелиерът Стоил Далевски разяснява последните данни оповестяващи дефицита на фрагменти в туристическия отрасъл. Хотелиерът показва, че дефицитът на фрагменти се дължи евентуално и на равнищата на възнаграждение в туризма.

„ С най-голямото ни предпочитание да имаме личен състав и работа целогодишно, ние като страна сме със относително къс сезон, което рефлектира и във възнагражденията. Схемите за работа с туроператори е също един от факторите, както и проблемите с Ковид-19 и войната в Украйна, които са проблеми освен за българския отрасъл, само че ние сме една от най-силно засегнатите страни “, добави Далевски.

Що се отнася до законовите промени по отношение на жителите от трети страни и опцията те да работят в България, Далевски е безапелационен:
Нещата се случиха и аз съм горделив с това, което направихме всички сътрудници от сектора. Аз и сътрудници внесохме едно писмо в последните дни на 49-ото Народно заседание и измененията касаещи служащите от трети страни бяха направени.
Стоил Далевски, хотелиер

„ Покрай нашето предложение се облекчи работата на бизнеса, а също по този начин се наеха и повече чиновници в отдел „ Миграция “, които да правят нужните инспекции и да подсигуряват националната ни сигурност “, уточни предприемачът.

Новите промени облекчават процедурата за кандидатстване за визи на работещи от трети страни и към този момент няма потребност, след приключването на 90-дневния период, работещи чужденци у нас да се връщат по родните си места и да аплайват още веднъж и всичко това да се случва в разгара на туристическия сезон.
За мен няма съображение да се тормозим, че чужденци ще заемат работните места на българите. Припомням, че „ трети страни “ обгръща страни като Северна Македония, Украйна и Молдова, а това са страни, които имат десетки хиляди души с българско съзнание. Това е една помощ и за българите там, които ще могат да намерят по-високоплатени работни места тук в България.
Стоил Далевски, хотелиер

Според Далевски неналичието на съответна реклама на родния туризъм е един най-големите проблеми за сектора. От друга страна, Далевски моли хотелиерите да не гледат толкоз доста на броя туристи, а да отделят повече внимание върху качеството на услугата, която оферират.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР