Построен от компанията Sungrow, производител на фотоволтаични панели, 40 мегаватовият

...
Построен от компанията Sungrow, производител на фотоволтаични панели, 40 мегаватовият
Коментари Харесай

Най-големият в света плаващ соларен парк вече е в мрежата

Построен от компанията Sungrow, производител на фотоволтаични панели, 40 мегаватовият парк е ситуиран във вода с дълбочина от 4 до 10 метра и към този момент е сполучливо обвързван Huainan, електропреносната мрежа на Китай.

Местоположението на парка е определено значително заради обстоятелството, че регионът по-рано е бил център на въгледобива и в следствие водата е минерализирана и надлежно – неизползваема.

Самото езеро се е формирало в резултат на дългогодишни минни интервенции – околната земя се е срутила, създавайки кратер, който през годините се е запълнил с дъждовна вода.

Плаващите слънчеви паркове са напредничава концепция, тъй като намират приложение на неизползваеми води и земи. Водата сама по себе си охлажда системата и поддържа непрекъсната температура, което лимитира дълготрайните провали по техниката.
По този метод се пести и пространството в презесалени райони, което особено за Китай е сериозен проблем. Страната разпилага с повече от 100 града с над 1 милион души население.

И най-после, плаващите фотоволтаични панели, пригодени да работят дейно макар по-високите равнища на мокрота, предотвратяват изпарението на прясна вода.

Въпреки че Китай беше до неотдавна един от първенците в международен мащаб по въглеродни излъчвания, в този момент страната е обърнала нова страница в битката с климатичните промени. Китайците към този момент са международен водач в добива на сила от възобновими енергийни източници и триумфите им по пътя към по-зелено и стабилно бъдеще са явни.

За благополучие нововъведения като плаващите фотоволтаични паркове са доказателство, че има безпределно доста разновидности за метод към казуса с климата по удобен и ефикасен метод.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР