Постните сарми с ориз, кисело зеле и праз лук са

...
Постните сарми с ориз, кисело зеле и праз лук са
Коментари Харесай

Апетитни постни сарми с ориз, кисело зеле и праз лук

Постните сарми с ориз, кисело зеле и праз лук са вкусно и здравословно ядене, уместно за всички, които следват постния режим, и то освен по празниците.

Необходими Продукти

● бял ориз - 500 г
● кисело зеле - 500 г
● праз - 2 огромни стръка лук
● моркови - 2 бр.
● олио - 2 с.л.
● черен пипер - 1 ч.л.
● сол - 1 ч.л.
● червен пипер - 1 ч.л. сладостен
● чубрица - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Постните сарми с ориз, кисело зеле и праз лук са вкусно и здравословно ядене, уместно за всички, които следват постния режим, и то освен по празниците. Тази рецепта съчетава аромата на киселото зеле и свежестта на праз лука, обхванати в гальовен ориз! Опитайте тази рецепта и няма да съжалявате!

Първо се залавяме с приготвянето на ориза. В огромен съд сипваме ориза и прибавяме към него двойно количество вода, тъй че да го покрие. Варим ориза до цялостното му омекване и подготвеност и го оставяме настрани да се охлади.

След което нарязваме част от киселото зеле на дребно. Изсипваме го в огромна купа. Нарязваме и праз лука на ситно, а моркова рендосваме на едро ренде и ги запържваме леко в тиган с малко олио до омекване.

Добавяме киселото зеле към охладения към този момент ориз. Прибавяме към сместа и запържените праз лук и моркови и разбъркваме добре. Подправяме със солта, черния пипер, чубрицата и сладкия червен пипер.

След това се захващаме с стадия на завиване на сармите. Вземаме един лист от киселото зеле и разпределяме върху него отмерено оризовата примес.

Завиваме зелевата сарма, като, първо, свиваме долната част, по-късно страничните и най-после завиваме и горната част на сармата. Продължаваме по този начин и с останалите сарми, стараейки се да ги оформим добре и плътно, с цел да не се разпаднат.

Накрая взимаме дълбока тенджера и подреждаме готовите сарми една до друга. Наливаме малко топла вода, задоволителна да покрие повърхността на сармите. Варим на слаб огън на котлона до подготвеност за към 40-50 минути.

Когато сармите са подготвени, можем да ги оставим леко да изстинат преди сервиране.

Поднасяме ги с декорация от нарязан праз лук.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР