Поставеният под №6 Григор Димитров надви Райън Харисън в изключително

...
Поставеният под №6 Григор Димитров надви Райън Харисън в изключително
Коментари Харесай

Григор спаси три мачбола и елиминира Харисън в здрава битка


Поставеният под №6 Григор Димитров надделя Райън Харисън в извънредно трагичен мач от втори кръг на Мастърса в Шанхай. Най-добрият български тенисист завоюва борбата на корта с 3-6, 6-3, 7-6 (8-6), като в тайбрека избави три мачбола, преди да стигне до триумфа против 46-ия в света.

В първия сет на Харисън му задоволителен един пробив, с цел да завоюва частта. При 5-3 за американеца и негов сервис, Гришо отрази четири мачбола, само че при петия Харисън постави завършек на разногласието с ас. Във втория сет играта бе равностойна, Димитров игра чудесно и бе съвършен на първото си подаване, а в осмия гейм направи пробив и след това го затвърди без проблем, с цел да вкара мача в трети сет. Той стартира с оспорван първи гейм, в който Димитров направи пробив, а Харисън след своята двойна неточност счупи ракетата си в земята, за което получи предизвестие. Пробивът обаче бе върнат в четвъртия гейм и Димитров загуби преднината си, а след това още веднъж се провали на сервиса си в шестия гейм и Харисън дръпна с 4-2. Първата ни ракета обаче реагира както прилича на класен състезател и незабавно върна пробива, а след това го затвърди - 4-4. Харисън по-късно завоюва, въпреки и мъчно подаването си и поведе с 5-4. В идващия гейм Гришо отстъпваше с 0-30 и Харисън бе единствено на две точки от триумф в дуела, само че хасковлията още веднъж прояви темперамент и взе подаването си, а резултатът стана 5-5. След това двамата тенисисти завоюваха подаванията си и се стигна до тайбрек за установяване на спечелилия. В него американецът направи два минипробива и поведе с 5-2, а Григор съумя да върне един. После резултатът стана 6-3 за Харисън, само че българският тенисист избави и трите мачбола и драмата стана цялостна - 6-6. След това Григор направи минипробив и поведе със 7-6, а след това осъществя ас, поставяйки завършек на разногласието след два часа и половина игра.

Григор Димитров взе участие в Шанхай за шести път и до момента бе достигал най-вече до втори кръг, а в този момент към този момент е в трети. Следващ негов противник ще бъде спечелилият от мача сред американците Сам Куери и Франсис Тиафо. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР