Пост в социалните мрежи на майка от Бургас, молеща за

...
Пост в социалните мрежи на майка от Бургас, молеща за
Коментари Харесай

Майка моли за помощ за 7-членното си семейство, живеещо в нечовешки условия

Пост в обществените мрежи на майка от Бургас, молеща за подпомагане и помощ, разчувства мнозина и провокира въпроси у други. Дида Иванова твърди, че от дълго време е желала да написа, само че все не събирала храброст и сили да го направи - от позор. Сега се решила, защото е в невъзможност и доста обезверена! Проблемите и грижите силно я притискат и се надява на съвет, като последна вяра.

Ето какво написа дамата във Фейсбук:

" Ние сме 7-членно семейство. Омъжена съм, с 3 деца. Аз съм човек с увреждане, с доживотен ТЕЛК и не мога да работя, едвам се оправям с домашните отговорности. Двете ми деца са в норма, имам наследник на 17 години, наследник на 23 години и щерка на 19 години, която е със 100% увреждане! Тя е с шизофрения, умерена умствена назадничавост, кавернозни ангиоми в основен мозък и епилепсия.

Живеем в доста сложни битови, безусловно безчовечен условия. До преди 2 години сме живели по квартири, само че това към този момент е непостижимо. От януари месец 2023 година сме в жилището на моите родители, само че домът ни незабавно се нуждае от ремонт. Таваните са увиснали и не се знае в кой миг може да се срутят. Стените са мухлясали, течащи и надалеч от всевъзможни условия за живеене.

Баща ми е с много заболявания, само че няма приходи, следва му пенсиониране след 1 година, майка ми също не е здрава, само че не е в пенсионна възраст (без доход). За ежедневните потребности на фамилията се грижим аз и брачна половинка ми, единствено той работи. Страхувам се за здравето на децата си и болните ми родители, които разчитат напълно на нас, както и този на брачна половинка ми и мен самата. Нямаме от кое място да потърсим помощ, невероятно е да се оправим, а ситуацията е отчайващо.

От сърце ви апелирам за съвет! Не знам към кой и къде да се обърнем за помощ, защото жилището се нуждае от незабавен ремонт! Бях говорила с кмета, само че нищо, преди 4 месеца писах на една организация, само че и от там не получих отговор! Нямам концепция към този момент къде и на кой да се опрем.

С най-голямо почитание от майка, молеща за подпомагане и помощ! "

Реакцията на хората, прочели апела за помощ, не е еднопосочна. Много от тях се зачудиха за какво огромни момчета като синовете на бургазлийката, не оказват помощ на фамилията с труд.

" Знаете ли, първият ми инстинкт беше да желая да оказа помощ финансово, само че си мисля, че няма да направя услуга на момчетата Ви.
На същата възраст съм като огромния Ви наследник. Издържам се самичък, само че в случай че и моите родители имаха такава потребност от помощ, несъмнено не бих оставил нещата по този начин. Не Ви познавам, нито децата Ви. Не знам какъв брой действителна е даже обстановката в действителност. Но в случай че сте отгледали три деца и две от тях, доколкото разбирам, са изцяло работоспособни и във възраст, в която могат да поемат такава отговорност - време е да Ви върнат услугата.

Лятото идва, живеете в/около Бургас, допускам - наоколо сме до курорти, където ще оферират извънредно атрактивни заплащания идващите няколко месеца - против доста труд и часове, несъмнено. Нещо повече, живеем във време, в което можем да генерираме приход даже от у дома - те са млади, дано да проучат опциите и да работят. Надявам се да не съм Ви засегнал по някакъв метод - или момчетата. Пожелавам им да намерят пътя, по който да ви измъкнат от това състояние ", написа бургазлия.

" Имате 2-ма здрави, огромни синове, дано дружно с мъжа Ви поемат отговорност за живота Ви ", добавя различен.

" Момчетата Ви няма ли да побачкат и те, с цел да оказват помощ на фамилията си? Лятото е чудесното време 17-годишният да стартира да работи и да се учи на поминък и бачкане. 23-годишният какво чака? ", причислява се и трети.

От отговорите на майката разбираме, че малкият й наследник лятото ще работи сезонно, съгласно нея той е работливо дете, остава му още 1 година да приключи и има желание да си събере пари за шофьорски курс и за някакъв по-бюджетен автомобил. Хората предлагат на фамилията да се обърне към " Бригада нов дом " за помощ. Междувременно няколко души са създали предложение за работа на момчетата, разбираме от майката, и двете момчета скоро ще стартират да се трудят. Ако и вие имате концепция по какъв начин да помогнем на фамилията, свържете се с.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР